Reteta de preparare a papanasilor lituanieni - Varškėčiai

de Catalina L in Dulciuri, 16 Feb 2016 | 5761 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor
Lituania este cea mai mare țară baltică, situată în Europa de Nord.
Ziua națională a Lituaniei este sărbătorită pe 16 februarie - Ziua proclamării independenței de stat (1918).
Granița de vest a țării o constituie Marea Baltică.
În nord se învecinează cu Letonia, în sud-est cu Belarus, în sud cu Polonia, iar în sud-vest cu Rusia prin exclava sa Kaliningrad, obținută în urma redefinirii multor granițe în Europa la începutul perioadei "Cortinei de fier".
Specialitățile culinare naționale includ skilandis (carne afumată), salti barsciai (supă rece), cepelianai (cartofi umpluți cu carne), vadarai (cârnați de cartofi) și bulviniai blynai (clătite de cartofi). 
Țiparul afumat este o delicatesă baltică.
În antichitate, teritoriul Lituaniei a fost locuit de triburi proto-baltice. Aceștia le-au ținut piept vikingilor într-o serie de invazii, începând din secolul al cincilea.
storia Lituaniei cunoaște o perioadă de apogeu în Evul Mediu, când Marele Ducat al Lituaniei se întindea de la Marea Baltică la Marea Neagră, fiind cel mai mare stat din Europa. În 1386, prin căsătoria regelui lituanian Jogaila cu prințesa Poloniei, Jadwiga, se formează imperiul polonezo-lituanian (Uniunea de la Krewo). În 1410, în bătălia de la Grunwald, lituanienii, aliați cu polonezii, îi înving pe cavalerii teutoni. Prin Uniunea de la Lublin din 1569 se formează Uniunea statală polono-lituaniană, care a dăinuit până în 1765. Spre sfârșitul secolului al XVIII-lea, peste 90% din teritoriul lituanian este ocupat de Imperiul Țarist. Lituania își redobândește independența în 1918. În timpul Primului Război Mondial este ocupată de Germania, dar după război redevine liberă. Germania nazistă invadează Lituania în 1941. În 1944, Armata Roșie cucerește țara, care devine Republica Sovietică Socialistă Lituaniană. Pe 11 martie 1990, Lituania devine prima republică sovietică independentă. Rusia îi recunoaște independența abia pe 6 septembrie 1991.
(sursa: http://www.agerpres.ro/) 
 
Cu aceasta ocazie va propun o reteta lituaniana de clatite cu branza de vaca - seamana mult cu papanasii nostri

 

INGREDIENTE

Reteta de preparare a papanasilor pentru 6 clatite/papanasi

  • 200 g crema de brânză de vaci
  • 1 ou
  • 1/2 pahar faina- 100 g
  • 1 vârf de cuțit de sare
  • 2 linguri de zahăr
  • 2 linguri de ulei
  • 2-3 linguri de fructe de padure
  • zahăr pudră
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor lituanieni - Varškėčiai:

Reteta de preparare a papanasilor

Scurgeti brânza de vaci. 

Se amestecă toate ingredientele pentru a face o pastă groasă. 

Se încălzește o tigaie cu un pic de ulei .

Când tigaia este fierbinte, se toarnă aluatul.

Eu am folosit cercuri de inox pentru a obține clătite rotunde si regulate.

Prajiti 2-3 minute pe fiecare parte.

Serviti cu zahăr , gem , ciocolata ... zahăr pudră , fructe de padure si un pic de brânză pentru mine .

Pofta Buna !!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor lituanieni - Varškėčiai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

- Andreea - 1

17.02.2016, 09:39

Stefania1964 1

17.02.2016, 14:08

foarte gustosi!

mamaieelena 1

21.02.2016, 17:41

interesant

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza si visine