Risoni cu legume si parmezan

de katty in Mancaruri de legume, 1 Aug 2020 | 3012 vizualizari

 

Un amestec de legume de vara  si nu numai legate cu risoni si imbunatatite cu parmezan.
Retete de vara

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata
  • 1 dovlecel
  • 1 ceapa rosie
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 rosii
  • 100 gr risoni
  • 150 gr naut fiert
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper negru macinat
  • oregano uscat
  • parmezan pentru servit
  • patrunjel verde btocat fin.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risoni cu legume si parmezan:

Taiem capetele vinetelor, le decojim pastrand pe alocuri coaja si le taiem cuburi. Presaram putina sare si le scurgem intr-o sita 15 minute.

Decojim dovleceii si ii taiem cuburi. Taiem rosiile cubulete  nu foarte mici. Curatam usturoiul si il taiem feliute.

Taiem ceapa julienne.

In uleiul incins punem pe rand legumele. Punem mai intai vinetele scurese si le rumenim usor la foc iute. Adaugam ceapa si cand aceasta incepe sa se inmoaie, adaugam usturoiul. Adaugam rosiile.

Cand acestea incep sa se inmoaie, punem risoni, sare si piper si acoperim cu 250 ml  apa. Cand apa incepe sa fiarba, punem dovlecelul si nautul. Adaugam sare, piper si  oregano.Acoperim cu un  capac si fierbem la foc mic cand este absorbita toata apa. Presaram patrunjel verde si parmezan ras inainte de servire.

TIPS-URI

1

puteti folosi orice legume va plac

Daca ti-a placut reteta noastra "Risoni cu legume si parmezan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Crockpot Express

- 55 %
999.99 lei
449.99 lei

COMENTARII (8)

RODIMUR 1

02.08.2020, 21:49

Bun, ghiveciul acesta interesant...!

Rocsi 1

03.08.2020, 19:52

Fain si bun preparatul!

abstract01 1

03.08.2020, 23:20

super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]