Rose petal flan

de aziz in Prajituri, 5 Mai 2011 | 6383 vizualizari

 

Nu am cuvinte sa va explic......

 

INGREDIENTE

  • Pt caramel:
  • 100 gr zahar
  • 2 linguri apa
  • Pt crema:
  • 400 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 2 oua intregi+2 galbenusuri
  • o lingura esenta de vanilie
  • o lingura apa de trandafiri
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rose petal flan:

Incalzim laptele cu zaharul pina se topeste dar avem grija sa nu fiarba.eu am pus lapte fiert si racit.

Amestecam intr-un castron ouale +galbenusurile+vanilia+apa de trandafiri.

Adaugam in compozitia de oua laptele caldut si mixam putin pina face spuma.

Caramelul:punem zaharul +2 linguri de apa intr-o tigaie si lasam sa se topeasca pina prinde culoarea maronie.dam de pe foc si punem in fiecare forma cite o lingura poate doua de caramel.formele se pun intr-o tava cu apa calda ; trebuie sa cuprinda pe un sfert formele.completam apoi cu crema de lapte si oua .

Dam la cuptorul preincalzit la 165-170 grade C pentru 45 minute.crema trebuie sa aiba consistenta unui gel.daca puneti in forme de aluminium ca cele de briose ies 8 portii.in forme ceramice nu stiu exact dar fiind mai mari cred ca 4.

Cind scoatem de la cuptor se lasa la racit si se da la frigider pentru 2 ore.

Pentru a desprinde de forma invartiti cu varful unui cutit cu lama subtire de jur imprejurul forme si cu ajutorul farfuriei rasturnam .

As vrea sa va pot explica ce minune de gust si ce aroma poate avea de la apa de trandafiri ...insa nu am cuvine;)nu ramane decit sa incercati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rose petal flan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars pe pat de piscot