Rose petal flan

de aziz in Prajituri, 5 Mai 2011 | 6621 vizualizari

 

Nu am cuvinte sa va explic......

 

INGREDIENTE

  • Pt caramel:
  • 100 gr zahar
  • 2 linguri apa
  • Pt crema:
  • 400 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 2 oua intregi+2 galbenusuri
  • o lingura esenta de vanilie
  • o lingura apa de trandafiri
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rose petal flan:

Incalzim laptele cu zaharul pina se topeste dar avem grija sa nu fiarba.eu am pus lapte fiert si racit.

Amestecam intr-un castron ouale +galbenusurile+vanilia+apa de trandafiri.

Adaugam in compozitia de oua laptele caldut si mixam putin pina face spuma.

Caramelul:punem zaharul +2 linguri de apa intr-o tigaie si lasam sa se topeasca pina prinde culoarea maronie.dam de pe foc si punem in fiecare forma cite o lingura poate doua de caramel.formele se pun intr-o tava cu apa calda ; trebuie sa cuprinda pe un sfert formele.completam apoi cu crema de lapte si oua .

Dam la cuptorul preincalzit la 165-170 grade C pentru 45 minute.crema trebuie sa aiba consistenta unui gel.daca puneti in forme de aluminium ca cele de briose ies 8 portii.in forme ceramice nu stiu exact dar fiind mai mari cred ca 4.

Cind scoatem de la cuptor se lasa la racit si se da la frigider pentru 2 ore.

Pentru a desprinde de forma invartiti cu varful unui cutit cu lama subtire de jur imprejurul forme si cu ajutorul farfuriei rasturnam .

As vrea sa va pot explica ce minune de gust si ce aroma poate avea de la apa de trandafiri ...insa nu am cuvine;)nu ramane decit sa incercati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rose petal flan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars pe pat de piscot