Rosii deshidratate in ulei de masline

de adnia in Conserve, 3 Ian 2013 | 5126 vizualizari

 

Deshidratarea se face in mai multe feluri: natural, la soare (procedeul cel mai lung), in deshidrator (cel pe care-l folosesc eu) sau in cuptor, la temperatura cea mai mica si cu usa cuptorului deshisa, pt. ventilatie.

 

INGREDIENTE

  • rosii
  • ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii deshidratate in ulei de masline:

Nu pot spune cu exactitate cate kg. de rosii am folosit si cati litri de ulei de masline, pt. ca le-am pregatit in transe...insa pot spune cat de usor sunt de facut si cat de gustoase!

Asadar, am deshidratat rosiile la deshidrator (intr-o noapte au fost gata), apoi le-am asezat frumos in borcane spalate bine si sterilizate in prealabil, apoi am turnat ulei de masline caldut (nu mai mult de 40 grade), am inchis capacul etans...si la camara cu ele!

Iarna asta le-am incercat: sunt nemaipomenite! Nu degeaba sunt ataaaat de folosite in bucataria italiana si cea internationala, nu?

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii deshidratate in ulei de masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]