Rulada de porc cu oua

de cristina1985 in Porc, 9 Mai 2015 | 3540 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g aluat foietaj
  • 600 g carne tocata de porc
  • 2 cepe
  • 1 lg mustar
  • 6 oua medii+1 ou uns
  • sare, piper
  • cimbru, dafin
  • boia, pasta de ardei dulce, bulion
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de porc cu oua:

Se lasa aluatul sa se dezghete.

Se fierbe carnea tocata o ora, iar cele 6 oua, 10 minute (din momentul in care fierbe apa cu sare).

Se caleste ceapa, se adauga boiaua si pasta de ardei si se mai lasa cateva minute.Se adauga  ceapa calita la carnea tocata si se mai fierbe  45 minute. Apoi se pun cimbru, dafin, sare , piper, bulion, dupa gust si se mai  fierbe 15 minute.Se scurge de lichid( sa ramana doar carnea).

Se aseaza aluatul intr-o tava mare(pe diagonala), se unge cu mustar,se pune jumatate din compozita de carne pe jumatate din aluat si  se aseaza ouale fierte, unul langa altul .La final se pune restul de carne tocata, peste oua. Marginea aluatul se unge cu ou batut si se intinde aluatul ramas, in asa fel incat sa  obtii un dreptunghi.Se apasa cu degetul marginea  ruladei . Se unge  acest dreptunghi, cu ou batut si se tine la cuptor.

Eu l-am tinut 20 minute la foc mare ( nu mai mult pentru ca se arde imediat), dar cuptorul meu este vechi, asa ca puteti sa-l tineti 10 minute la foc mare si restul de 10 minute la foc mic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de porc cu oua" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulou Brasovean 1 portie