Belsug de legume proaspete si bune in piata, ideale pentru prepararea unei salate delicioase...., tare mult iubesc acest anotimp care desi imi da o stare usoara de melancolie, imi desfata privirea cu bogatia si frumusetea de culori si-mi umple sufletul cu arome minunate...
Nu am pus cantitati exacte pentru ca am preparat salata pentru o singura persoana, asa ca va invit sa alegeti fiecare ce cantitate va satisface gustul personal.
Bucatile de varza se dau pe razatoare, sau se taie fideluta...eu am ales mai multe variante( cutit, razatoarea mare, razatoarea fina) pentru forme si texturi diferite.
Urmeaza morcovul, telina si hreanul( aici atentie cat va place de iute).
Se amesteca impreuna intr-un vas larg si se freaca cu sare si frunze de telina. Punem si patrunjelul, adaugam uleiul, mustarul, iaurtul, apoi otetul dupa gust.
Am umplut o foaie de varza rosie apoi am legat-o cu o tulpinita de patrunjel verde. Daca va plac nucile puneti-le deasupra.
Eu am servit salata alaturi de lipie integrala cu chimen si un somon la cuptor tare gustos :)
1
Daca va place sfecla rosie o puteti adauga in salata