Am vazut reteta asta la bucatarasul nostru Motanel si sincer mi-a ramas gindul la ea,,,am vazut vinetele coapte in vasul Zepter la Irina si nu mi-a venit sa cred...asa ca azi am imbinat cele doua retete vazute. Multumesc dragi bucatarasi pt toate cele invatate de la voi...
Vinetele spalate si sterse de apa cu un prosop de bucatarie se taie in doua pe lungime. Am pus vasul zepter pe foc cu capacul pus, iar cind acul termocontrol a ajuns la rosu am pus jumatatea de vinata cu tot cu coaja in vas cu partea taiata in sus. Am acoperit vasul, l-am luat de pe foc si l-am lasat pina vinata a fost copata(aproximativ 15 minute). Avind in vedere ca vasul meu este mic si nu incapea decit cite o jumatate de vinata am fost nevoita sa le fac pe rind pe fiecare. Am luat miezul cu o lingura si l-am pus intr-o strecuratoare sa-si lase zeama. Dupa ce sau scurs bine le-am taiat cu tocatorul de vinete, am adaugat ceapa taiata marunt, usturoiul pisat, ardeiul gras copt pe plita curata de coaja si de cotor si taiat fin cubulete. Ciupercile le-am spalat si taiat marunt din cutit si le-am calit cu o lingurita de ulei de masline in vasul zepter pina zeama de pe ele s-a evaporat. Am facut o maioneza din galbenusul de ou mixat cu putin mustar si mixind am turnat uleiul in fir subtire. Am amestecat maioneza cu celelalte ingrediente pt salata. Am servit cu paine de casa si rosii.
Pofta buna!!!
1
dupa ce ati copt vinetele in vasul zepter luati miezul cu lingura cit sunt fierbinti, apoi se intaresc si veti scoate miezul mai greu