SALAU PICANT GLAZURAT

de mihaelar63 in Salau, 31 Dec 2015 | 4682 vizualizari

 

Musafirii urmau sa bata la usa in 20 minute. Mi-am zis ca un peste in plus nu strica si am pus rapid la cuptor rondele proaspete de salau condimentat.Tragedie greaca in derulare. Pestele era alb si palid de-ti venea sa lesini langa el :D. Rapid am preparat un amestec cu khetchup [din viteza l-am facut intr-un pahar de vin] si i-am dat culoare. Cand soneria a sunat, aperitivul cald era gata de servire !!!
 

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg rondele de salau
  • 100 ml ulei masline
  • condimente :rozmarin , oregano , busuioc , fulgi chilli , sare .

sos : 3 linguri khetchup [ fara conservanti]

  • 3 catei usturoi pisati
  • 3 linguri ulei susan
  • 1 lingura zeama lamaie
  • 1 lingura miere
  • piper rosu macinat
  • sare

Castraveti , lamai , frunzulite verzi de valeriana .

Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA SALAU PICANT GLAZURAT:

  1. Rondelele de salau se amesteca cu ulei si condimente.
  2. Asezati pestele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati 20 minute la cuptor .
  3. Amestecati ingredientele pentru sos.
  4. Cu ajutorul unei pensule de bucatarie dati luciu fiecarei bucati de peste.
  5. Mai dati tava la cuptor timp de 5 minute.
  6. Veti obtine un peste frumos glazurat.
  7. Serviti pestele cald decorat cu legume, lamaie si verdeturi.

TIPS-URI

1

Serviti langa salau un vin alb demi-sec .

2

Folositi khetchup fara conservanti [ eu am avut Heinz]

3

Daca nu aveti pensula folositi o bucata de servetel de hartie impaturata pe care o inmuiati in sos si ungeti bucatile de peste .

Daca ti-a placut reteta noastra "SALAU PICANT GLAZURAT" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mihaelar63 1

01.01.2016, 23:23

Rocsi , cum era preparat ? Oricum sunt sigura ca al meu este mai bun , pentru ca garantez prospetimea Primesc cu mare drag musafiri , stiu ca aduc ceva dulce |

Rocsi 1

02.01.2016, 11:13

Oooo, pai te cred ca e mai buna reteta ta..Era un file de salau, pe gratar, dar condimentat foarte fain...Lui i-a placut mult

mirela0911 1

02.01.2016, 16:16

Sunt sigura ca l-ai facut super bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peste imbatat