Stiuca in sos meunier

de elucubratiiculinare in Salau, 24 Feb 2017 | 6680 vizualizari

 

Pentru ca nu am gasit salau :(

 

INGREDIENTE

  • 2 file știucă sau șalău (de 250-300 g fiecare)
  • aprox. 1 cană făină
  • 2 ouă
  • sare
  • piper
  • Pentru SOS:
  • 100 g unt
  • zeama de la o lămâie
  • 2 linguri pătrunjel verde tocat
  • 2 linguri capere
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stiuca in sos meunier:

Se spală fileurile de pește și se lasă la scurs. Se condimentează cu sare și piper proaspăt măcinat. Se bat cele 2 ouă într-o farfurie. Se cerne făina într-o farfurie întinsă. Se trece fileul de știucă prin ou apoi prin făină, iarăși prin ou și la sfârșit prin făină. Se prăjesc în ulei încins până se formează o crustă aurie. Se scot pe un platou pe hârtie absorbantă. Într-o tigaie, punem untul să se topească la foc mic. Adăugăm zeama de lămâie (se poate folosi chiar o lămâie jumătate). Adăugăm pătrunjelul verde tocat mărunt și caperele. Se condimentează cu sare și piper. Se toarnă sosul peste fileurile de pește. Se poate servi alături andive la grătar sau cartofi natur.

Daca ti-a placut reteta noastra "Stiuca in sos meunier" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu pui, sos alb si broccoli - reteta rapida si delicioasa