Salutari din inima

de Aurelia 07_07 in Dulciuri, 14 Dec 2014 | 3526 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru aluat

  • 125 gr.unt
  • 50 gr. zahar
  • 1 priza sare
  • 1 ou
  • 175 gr.faina
  • 50 gr. migdale macinate
  • 100 gr. marmelada de caise
  • 100 gr. marmelada de zmeura

Pentru decor:

  • glazura de ciocolata alba sau maro
  • zahar colorat,bombonele colorate ......dupa preferinta
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salutari din inima:

Pregatim un aluat din ingredientele de mai sus.

Pentru framantarea aluatului eu folosesc mixer-ul.

Dupa ce aluatul este gata framantat ,il dam la rece la frigider aproximativ doua ore.

Dupa cele doua ore, il scoatem de la frigider si pe o planseta presarata cu putina faina, intindem o foaie de 3,5-4 mm grosime.

Taiem cu forma inimioare.

La jumatate din inimioare decupam din mijloc cu o inimioara mai mica.

Le asezam in tava pe hartie de copt si

in cuptorul incins la 180 de grade ,aproximativ 10-12 minute timp de coacere.

Cand sunt gata ,le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca .

Dupa ce s-au racit ungem partea plina cu dulceata si lipim deasupra cea cu inimioara decupata.

Se pot orna cu ciocolata alba sau maro si deasupra zahar colorat ,bombonele colorate...... dupa preferinta.

 

TIPS-URI

1

In loc de migdale putem folosi nuca macinata .

2

Se pot decora si numai cu zahar grunjos.

3

Le pregatim in luna noiembrie pentru a fi de Craciun mai fragede .

Daca ti-a placut reteta noastra "Salutari din inima" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert biscuiti de post cu nuca de cocos si ovaz