Sandvis deschis cu rucola, branza albastra si smochine marinate in vin

de Satisfyyourcravings in Sandvisuri, 29 Mai 2018 | 2773 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ciabatta mare sau 3 mici
  • 70 grame rucola
  • 200 grame branza albastra (eu am folosit Stilton)
  • 3 smochine proaspete
  • 100 ml vin Porto
  • 1 lingura miere
  • piper
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sandvis deschis cu rucola, branza albastra si smochine marinate in vin:

Ciabatta se taie in jumatate logitudinal si se prajeste, fara ulei, pe o tigaie grill pana devine crocanta. 

Intre timp, se amesteca vinul cu mierea intr-un vas mic. Se taie smochinele in 4-6 bucati fiecare si se adauga in mixul obtinut anterior. Se lasa la marinat 10 minute. 

Se taie jumatatile de ciabatta in felii nu foarte subtiri (daca sunt ciabatta mici- in jumatate, daca este folosita cea mare - in 3-4 bucati). Se adauga rucola deasupra, apoi felii de branza albastra, bucati de smochine marinate (mixul de vin se poate pastra pentru un alt preparat), iar la final se presara cu piper negru.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sandvis deschis cu rucola, branza albastra si smochine marinate in vin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sandvis cu parizer din piept de pui si bunatati Delaco