Sarmale

de Angelina_Elena in Porc, 21 Iul 2013 | 3423 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • foi de varza acra
  • 900 g carne tocata de porc
  • 3 cescute orez
  • 2 cepe medii
  • 1 morcov mare
  • 1 ardei rosu
  • bulion
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • apa fierbinte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale:

Morcovul se da pe razatoare, ardeiul si ceapa se taie marunt.

Calim ceapa pana se inmoaie, apoi adaugam morcovul, ardeiul, sare si piper dupa gust.

Lasam sa se caleasca impreuna vreo 5 minute, apoi adaugam orezul si amestecam.

Luam cratita de pe foc, adaugam carnea tocata si omogenizam.

Cu aceasta compozitie formam sarmalutele.

Intr-o oala mai mare se pune bulion (cat sa se acopere fundul vasului), o crenguta de cimbru si bucati de varza, apoi asezam frumos sarmalutele pregatite inainte.

Cand am terminat de asezat, acoperim sarmalutele cu frunze de varza si adaugam apa fierbinte cat sa le acopere. Punem la fiert pentru vreo de 2 ore.

Se servesc calde cu smantana.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu carne si cimbru