Meniu pentru copii!
Sarmalute delicioase din carne de curcan pentru copilasi mici,pitici si voinici!
Se amesteca carnea tocata cu orezul spalat si scurs bine, cu ceapa taiata marunt, verdeata maruntita, uleiul de masline (cca 100 ml) sarea, condimentele. Se amesteca bine compozitia, se poriveste gustul dupa referinta cu sare si arome. Se lasa cca 30 minute, sa se intrepatrunda aromele. Eu las compozitia peste noapte in frigider.
Intre timp spalam varza in mai multe ape reci, se stoarce bine, presand-o in maini, apoi scoatem cu un cutit frunzele de sarmale, indepartand cotoarele daca este cazul. Se infasoara cate o lingura de amestec in cate o foaie de varza potrivit de mare (se taie in 2 daca frunza este mai mare), se infasoara bine, indesand capetele in interior cu degetul, apoi se asaza una langa alta in cratita, pana se termina compozitia.
Deasupra sarmalutelor asezam cateva bucatele de afumatura si restul ramas de varza, tocata marunt. Se dilueaza pasta de tomate in apa si se toarna deasupra. Se presara cateva foi de dafin, se completeaza cu apa cat sa acopere bine sarmalele si dam cratita la cuptor, la foc domol.
Cand incep sa fiarba, dam focul mic si lasam aproape o ora, pana se rumenesc frumos deasupra. Daca vrem sa iasa un pic mai grase, adaugam deasupra si un gat de ulei de masline.
Pofta buna!