Scoverzi ca la Gura Riului

de Anamaria7 in Mancaruri de post, 16 Iul 2011 | 18957 vizualizari

 

Sa fac putina reclama satului bunicilor mei, unde are loc Festivalul Bujorului de munte in fiecare an, in iulie. Un sat cu oameni faini, branza buna si femei harnice! :)) Mama ii face lui tata mai mereu. Si tocmai a trecut pe aici si mi-a zis ca merg numa' bine cu un pahar cu vin rosu ;)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 370 ml apa calduta
  • 20 gr drojdie
  • 1 lgt sare
  • 1/2 lgt zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoverzi ca la Gura Riului:

Stiu ca lumea le zice scovergi in alte zone, dar la noi sunt scoverZi :D (nu, nu0s verzi... decat daca sunt foaaaaaaaaaaaaarte vechi :)))) )

Aluatul se face ca orice aluat de paine. Zaharul si putina apa calduta se folosesc la dizolvarea drojdiei.

Se unge o farfurie cu ulei, se ia o bucata de aluat si se intinde cu degetele cat mai uniform, rotund si subtire. Se prajesc in ulei incins.

TIPS-URI

1

Se servesc presarate cu zahar, gem sau smantana, branza, cascaval ras, daca nu tineti post.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scoverzi ca la Gura Riului" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Anamaria7 1

17.07.2011, 23:43

Deyutzky, mai aam si pt tine!

alinutzika 1

18.07.2011, 00:50

mamaieelena 1

18.07.2011, 17:11

buneee

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Scovergi cu cartofi