Shaorma de casa

de Ancutsa in Pui, 4 Oct 2019 | 3293 vizualizari

 

Am pregătit mai demult o shaorma gustoasă, iar acum m-am gândit să repet rețeta, de data aceasta însă, am renunțat la maioneză, am ales un ketchup light și varză albă și roșie, care se mai domolească puțin caloriile puiului rumenit și a cartofilor prăjiți.

 

INGREDIENTE

  • Pentru lipii:
  • 200 g făină;
  • 1 linguriță drojdie uscată;
  • 100 ml apă;
  • 1/2 linguriță sare;
  • 1 lingură ulei;
  • În plus: puțină făină pentru frământat;
  • Pentru shaorma:
  • 2 copănele de pui;
  • 300 ml apă;
  • 60 ml ulei;
  • Ketchup light (fără zahăr), după gust;
  • O varză mică albă;
  • O varză mică roșie;
  • 4 cartofi roșii;
  • Coriandru, după gust,
  • Castraveți murați, după gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shaorma de casa:

 

Se pârlesc și se spală copanele de pui, apoi se așază într-o tavă cu ulei, apa si sare, după gust. Se dau la cuptor, la foc potrivit, până se pătrund bine (aprox 35 min). Se scot pe o farfurie, se lasă la răcit, apoi se taie fâșii.

 Între timp, se curăță, se spală și se feliază cartofii, apoi se prăjesc într-o tigaie cu ulei încins. Se scot pe o tavă pregătită cu șervete de hârtie, pentru a absorbi surplusul de ulei.

 Se dă fiecare  varză pe răzătoare, apoi se amestecă într-un bol, cu puțină sare.

 La final se pregătesc lipiile, pentru că sunt gata foarte repede (aprox 5 min) și pentru a fi servite calde. Așadar, se amestecă făina cu drojdia uscată, într-un bol, se face o adâncitură în care se pune apa, uleiul și sarea, apoi se amestecă, frământând ușor. Nu se lasă la crescut. Se taie aluatul în mai multe bucăți și se întinde fiecare bucată de aluat cu sucitorul, cât mai subțire, pe masa presărată cu (aprox 50 g) făină.

Într-o tigaie teflonată încinsă, fără ulei, se rumenește fiecare lipie câte un minut pe fiecare parte. Se scoate pe o farfurie și se acoperă cu un prosop de bucătărie, să nu se întărească.

 Pentru shaorma, își va alege fiecare cu ce să o umple: ketchup (fără zahăr, îndulcit cu ștevie), cartofi pai, varză crocantă, fâșii de pui și chiar rondele de castraveți murați. Se presară coriandru proaspăt măcinat. Nouă așa ne-a plăcut, însă fiecare o face cum îi place.

 

Porţii: 4

Timp de gătire: 1h 10min

Timp de pregătire: 30 min

 

Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/10/shaorma-de-casa.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Shaorma de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lipie libaneza