Sirop de coacaze

de alilianaa in Sirop / Compot, 24 Iun 2014 | 4286 vizualizari

 

O bunatate..

 

INGREDIENTE

  • un bol mare cu coacaze
  • 1 kg zahar
  • zeama de lamaie
  • 300 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de coacaze:

Coacazele de culeg si se curata bine de frunze, codite si alte impuritati. Se spala. Se pun intr-o strecuratoare la scurs. Le transferam intr-o craticioara/cana ( ceva inalt sa fie). Peste ele se pun 300 g zahar, amestecam  si le lasam pret de 15 minute. Le blenduim bine, le trecem prin strecuratoare cu multa rabdare ( trebuie valorificat tot, e pacat). La compozitia rezultata adaugam apa, pana ajungem la un litru de lichid. Completam cu zahar ( pana intregim cantitatea- 1 kg) si punem la fiert. Cand incepe sa fiarba, luam spuma de de-asupra. Lasam sa fiarba siropul cat schimbe consistenta. Adaugam zeama de lamaie. Incercam pe o farfuriuta. Daca compozitia este legata, siropul este gata. Il punem cat inca este cald in sticle. 

TIPS-URI

1

, paritatea" este 1 la 1 ( un litru suc la un kg zahar)

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de coacaze" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

alilianaa 1

25.06.2014, 12:43

Lau, Mokuska, Andreea

simona72 1

25.06.2014, 15:01

O mare bunatate!!

Rocsi 1

25.06.2014, 20:03

Ce bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]