O bunatate..
Coacazele de culeg si se curata bine de frunze, codite si alte impuritati. Se spala. Se pun intr-o strecuratoare la scurs. Le transferam intr-o craticioara/cana ( ceva inalt sa fie). Peste ele se pun 300 g zahar, amestecam si le lasam pret de 15 minute. Le blenduim bine, le trecem prin strecuratoare cu multa rabdare ( trebuie valorificat tot, e pacat). La compozitia rezultata adaugam apa, pana ajungem la un litru de lichid. Completam cu zahar ( pana intregim cantitatea- 1 kg) si punem la fiert. Cand incepe sa fiarba, luam spuma de de-asupra. Lasam sa fiarba siropul cat schimbe consistenta. Adaugam zeama de lamaie. Incercam pe o farfuriuta. Daca compozitia este legata, siropul este gata. Il punem cat inca este cald in sticle.
1
, paritatea" este 1 la 1 ( un litru suc la un kg zahar)