Sirop de menta

de Dana Cristea - pusikmea in Sirop / Compot, 20 Iun 2011 | 14868 vizualizari

 

Imi doream atat de mult sa fac acest sirop si pana la urma am facut :D....abia astept sa-l folosesc la cremele prajiturilor :D si nu numai

 

INGREDIENTE

  • 300 g menta proaspata
  • 1,5 kg zahar
  • 2 linguri miere
  • colorant ( optional)
  • 2 l apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de menta:

Punem apa impreuna cu zaharul la fiert.

Intre timp spalam menta sub jet de apa rece.

Cand s-a topit zaharul, adaugam si menta si o lasam 5 minute, cu capacul pus, trebuie sa-si schimbe culoarea, scoatem frunzele cu o paleta, adaugam mierea si lasam sa fiarba 2 ore cu capacul pus la foc mic, pana cand siropul se ingroasa.

Facem testul cu picatura, daca sta margeluta, il luam de pe foc, daca curge, mai lasam sa fiarba si repetam testul.

Cand este aproape gata adaugam colorant ( albastru si galben pentru a iesi verde) si mai lasam sa dea un clocot, stingem focul.

Pregatim sticle sau borcane si le umplem cu siropul fierbinte, strecurat printr-o sita deasa, le infiletam si pastram la camara.

Din aceasta cantitate mi-a iesit 1200 ml de sirop, asta in cazul in care a iesit foarte gros, cand vreau sa-l folosesc trebuie sa pun sticla in apa calda cu cateva minute bune inainte...cred ca l-am tinut cam mult pe foc, fiind prima oara in viata mea cand am facut sirop...zic si eu ca am o scuza :D:))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

divainbucatarie 1

21.06.2011, 12:16

si eu am facut! ff bun! ii vine randul saptamana viitoare, cand sunt plecata iar in vacanta

Dana Cristea - pusikmea 1

21.06.2011, 19:05

multumesc tuturor

adry88 1

02.07.2011, 16:50

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sirop de menta de casa