Slanina cu boia -fiarta cu prune uscate si coji de ceapa

de mihaelar63 in Mezel de casa, 10 Noi 2018 | 7289 vizualizari

 

 Cand taiem porcul, aleg bucati de slaninuta cu soric si cu cate o dunga de carne pe care le pun la congelat pentru slanina fiarta cu usturoi. Ieri mi-am intrebat sotul cand doreste sa-i prepar slanina cu usturoi, raspunsul a fost ,, acum ". In cautare de retete inedite am dat peste slanina fiarta in coji de ceapa si prune uscate. Se spune ca este o veche reteta taraneasca care da cu ajutorul prunelor uscate o usoara aroma de fum.  Am experimentat si am fost multumita de rezultat.
 

 

INGREDIENTE

  • 600 gr slanina cruda cu soric
  • 5 prune uscate
  • 3 catei usturoi
  • 2 foi dafin
  • 1 mana coji uscate de ceapa rosie si galbena
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Slanina cu boia -fiarta cu prune uscate si coji de ceapa:

  1. Slanina se spala si se taie in doua bucati mai mici.
  2. Limpeziti prunele uscate.
  3. Cojile de ceapa se spala.
  4. Curatati usturoiul.
  5. Se pune la fiert slanina impreuna cu prune uscate, coji de ceapa si foi de dafin.
  6. Fierbeti slanina timp de 15-20 minute .
  7. Daca se fierbe prea mult slanina devine gelatinoasa.
  8. Se scoate slanina din lichidul in care a fiert se unge cu usturoi pisat sii se pudreaza cu boia rosie de ardei si piper proaspat macinat.
  9.  Dupa racire serviti slaninuta fiarta cu boia si usturoi alaturi de ceapa, praz, ardei iute.

TIPS-URI

1

Preferam o data pe luna sa prepar cate un mic mizilic de casa pentru a ocoli mezelurile procesate.

2

Daca se fierbe prea mult slanina, devine gelatinoasa.

3

Serviti slaninuta fiarta cu boia insotita de praz verde, ceapa si ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Slanina cu boia -fiarta cu prune uscate si coji de ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

ieri la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carnati "zemosi"