Somon cu sos de capere

de ianculubita in Somon, 21 Noi 2013 | 14327 vizualizari

 

Azi cam tarziu am venit cu pranzul dar a durat ceva pregatitul si tin neaparat sa va recomand aceasta reteta cu un gust deosebit de bun
Recunosc este putin costisitoare dar avand in vedere ca eu nu dau bani pe peste,mi-am dorit acest rasfat,ca doar nu-i in ficare zi!

 

INGREDIENTE

  • 1 somon (2-3kg)
  • 1 pahar vin alb
  • 2 lamai
  • 1 capatana de usturoi
  • sare
  • piper
  • ierburi aromatice
  • 500 g cartofi
  • 5 linguri smantana
  • 5 linguri capere
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 ceasca cu lapte de cocos
  • 1 lingura boia
  • salata verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu sos de capere:

Pestele curatat,spalat,portionat,il condimentam cu sare,piper,ierburi aromatice,usturoi,il punem in tava,il stropim cu ulei,zeama de lamaie,adaugam vinul,acoperim tava,lasam la cuptor 10-15 min.

In acest timp,cartofii curatatispalati,taiati rondele,condimentati cu sare,piper,usturoi,boia si ulei,ii punem intr-o tava cu o ceasca cu apa,ii acoperim si-i lasam la cuptor 25min.

Pentru sos,amestecam smantana cu laptele de cocos,adaugam putin suc de lamaie,caperele tocate,sare si piper.

Servim pe farfurie peste,cartofi,deasupra sos iar alaturi salata verde stropita cu ulei de masline si otet balsamic

TIPS-URI

1

sosul nu trebuie sa fie gros dar nici subtire

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu sos de capere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]