Souvlaki de pui

de mihaelaradu in Pui, 21 Ian 2011 | 6957 vizualizari

 

Perfect pentru o petrecere sau o cina cu multi, multi invitati :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kp piept de pui (fara piele)
  • 3 ardei colorati :) , unul rosu, unul verde, unul galben
  • 2 cepe rosii
  • 1/2 kg ciuperci champignon
  • 5 linguri ulei de masline
  • sare 
  • piper
  • betisoare cu o lungime de cca 10 cm pt frigarui (in Carrefour se gasesc la raionul cu scobitori)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Souvlaki de pui:

1. Taiem pieptul de pui cubulete.

2. Ardeii ii feliem si cepele le crapam in 4 bucatii si le desfacem fasii. Ciupercile le lasam intregi (cand vom aseza carnea pe betisoare, daca ciupercile nu sunt de ajuns, le putem taia in jumatate)

3. Asezam totul intr-un bol, turnam uleiul si potrivim de sare si piper. Lasam la macerat cel putin 1 ora.

4. Pe cate un betisor asezam 1 bucata carne, 1 felie ceapa, 1 bucata ardei, 1 ciuperca, iarasi 1 bucata carne, ardei, ceapa, ciuperca (alternati ordinea pt a avea un aspect frumos)

5. Frigaruile se aseaza in tava de la aragaz. Se introduc la cuptorul preincalzit si se tin la foc mediu cca 30 min. Se intorc din cand in cand pentru a se rumeni.

Se servesc cu cartofi prajiti si salata

Daca ti-a placut reteta noastra "Souvlaki de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui familist cu legume la cuptor