Sparanghel a la dijonaise

de elucubratiiculinare in Mancaruri de legume, 17 Mar 2018 | 3174 vizualizari

 

Friptura se poate inlocui cu ciuperci la gratar, in zilele in care tinem post.

 

INGREDIENTE

  • 500 g sparanghel
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita otet din vin
  • 1 lingura mustar de Dijon
  • 2 linguri maioneza
  • ceapa verde tocata marunt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sparanghel a la dijonaise:

Se curata partea de jos a sparanghelului si se indeparteaza capetele lemnoase. 

Se toarna apa de 2 degete intr-o cratita lata si se da in clocot.  Se sareaza apa si se pune sparanghelul in apa. Se reduce focul, se pune capac si se fierbe 10 minute. Se scurge apa si se trece sparanghelul printr-un jet de apa rece pentru a intrerupe procesul de fierbere. 

Se aranjeaza pe un platou. Se amesteca bine cu telul uleiul, otetul si mustarul. Se adauga maioneza si se amesteca bine. Se condimenteaza cu sare si piper negru proaspat macinat. Se toarna sosul de mustar peste sparanghel, deasupra se presara ceapa verde tocata si se serveste imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sparanghel a la dijonaise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

ieri la 19:29

Tort cu mure si ciocolata - Deliciu festiv cu fructe

de oanapl 8

pe 26.04 la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de broccoli, sparanghel si ciuperci cu branza feta