Sufleu de conopida

de ianculubita in Aperitive / Garnituri, 8 Iul 2013 | 10840 vizualizari

 

Stim cu totii care este consistenta unui sufleu;usor,spumos,moale interior si crocant exterior,aromat cand e facut cu fructe
De aceasta data,am avut curaj sa pun sufleul in tava de chec;nu va imaginati cat de bun este,dar l-am tinut in cuptor la foc mic de ma plictisisem asteptand

 

INGREDIENTE

  • 1conopida mica
  • 1dovlecel
  • 4oua
  • 50g unt
  • 2linguri faina
  • 1cana cu lapte
  • sare,piper,4linguri cascaval ras sau alta branza
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de conopida:

Dovlecelul curatat de coaja,taiat,il punem la fiert cu buchetelele de conopida 20min.in apa cu sare;intr-un vas facem un sos bechamel din unt,faina,lapte,apoi dam deoparte; dupa ce conopida a fiert,strecuram,pasam cu blenderul apoi amestecam piureul cu sosul bechamel,adaugam galbenusurile,cascavalul,condimentam iar la sfarsit adaugam albusurile batute spuma,amestecand usor cu o lingura;rasturnam in forma de chec unsa cu ulei de masline si lasam la cuptor la foc mic pana se rumeneste si se intareste putin atunci cand facem un test cu scobitoarea.

TIPS-URI

1

un sfat pe care probabil unele dintre voi il cunoasteti

2

atunci cand aveti un preparat mai sensibil cum e si acest sufleu si va e teama sa-l rasturnati din forma,puneti un platou,o farfurie deasupra,rasturnati acoperiti cu cateva prosoape de bucatarie si lasati 20-30min.pana ce preparatul cade singur

3

e valabila metoda chiar si pentru dulciuri(verificata de mine)

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de conopida" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Sim0na 1

08.07.2013, 14:33

super buna!

Rocsi 1

08.07.2013, 15:11

ianculubita 1

08.07.2013, 16:35

ha,ha bunica,nu stii ce mananci in combinatie cu cascavalul

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de cartofi Gatto'