Supa crema de dovleac

de anca_rm in Supe, 22 Ian 2018 | 3246 vizualizari

 

O supa crema gustoasa cremoasa si care merge foarte bine acum, in zilele reci de iarna. Eu am pregatit-o in perioada postului, deci am folosit lapte de migdale neindulcit. Voi puteti folosi smantana, lapte dulce sau iaurt.
 
Am folosit ludaie, acel dovleac mare si alb pe care l-am copt in prealabil in cuptor. Eu personal il ador copt cu putina miere si nuci sau scortisoara deasupra.
 
 

 

INGREDIENTE

  • 1 cana (250ml ) pulpa dovleac copt
  • 1 cana lapte
  • 5-6 frunze busuioc sau menta
  • 1 catel usturoi
  • sare
  • piper
  • seminte de canepa/susan/mac (optional)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de dovleac:

In cuptorul incins la 200 grade C, punem dovleac placintar la copt direct pe gril. Trebuie sa punem sub el o tava ca sa nu curga direct in cuptor.

 Cand dovleacul este copt si intra bine furculita in el, il decojim. Eu am folosit pentru 2 portii de supa o cana de 250 ml de pulpa.

 Am pus pulpa intr-o oala, am adaugat laptele de migdale, catelul de usturoi, frunzele de busuioc verde, sare si piper si am blenduit totul cu ajutorul blenderului vertical. Se poate blendui cu orice fel de blender sau se poate face piure chiar si cu zdrobitorul de cartofi.

 Dupa ce am obtinut o textura fina am pus oala pe foc si am lasat-o sa dea in clocot. Asezonam dupa gust si servim calda cu seminte presarate deasupra sau cu crutoane. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]