Ador supele crema si le prepar in diverse variante...si aceasta e una dintre preferatele mele!
Sfecla se da pe razatoare si ceapa de asemenea. Se freaca legumele cu o lingurita rasa de sare si se storc putin sa iasa zeama, asftel ca le vom inabusi si nu cali..
Punem in oala untul( jumatate din cantitate 50 gr) si in el vom adauga ceapa si sfecla. Le tinem pe foc mic amestecand in jur de 3 sau 4 minute.
Adaugam si morcovul ras, si cartoful ras, mai lasam doua minute amestecand usor apoi punem apa in jur de 1 l. Lasam sa fiarba 15 minute. Stingem focul si adaugam usturoiul zdrobit. Eu am facut supa in vasul Zepter.
Luam de pe foc adaugam si restul de unt si punem totul la blender. Eu am folosit cel cu picior.
La sfarsit vom adauga turmericul si chimenul si desigur sarea dupa gust.
Daca ne place mai acrisoara, servim cu smantana.
Decoram cu patrunjel si servim cu placere...e delicioasa!
1
Daca sunteti la dieta si aveti interzis la cartofi, inlocuiti-i cu dovlecei