Supa cu taietei de casa

de Dya Daniela Andrei in Supe, 11 Mar 2012 | 5414 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • taietei pentru care avem nevoie de 2 oua si faina cat cuprinde
  • ardei gras rosu/verde
  • 2 linguri cu ulei
  • morcov
  • ceapa
  • telina
  • pastarnac
  • 2 cartofi
  • patrunjel proaspat
  • sare dupa gust, un praf de piper, tarhon si busuioc
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu taietei de casa:

Tocam legumele si le punem la fiert in 2 l de apa.

Intre timp pregatim taieteii: amestecam ingredientele cu o lingura pana se omogenizeaza (daca este necesar mai adaugam faina); cand aluatul capata consistenta il framantam bine, presaram faina pe o suprafata plana, asezam aluatul si cu sucitorul il intindem intr-o foaie subtire (pe cat posibil); dupa ce am intins foaia, o tapetam cu faina pentru a ii grabi procesul de uscare. O lasam asa pentru 10-15 minute, apoi, rulam foaia si o taiem in fasii subtiri, se rasfira  si se lasa la uscat; inainte de a ii adauga in supa, taieteii trebuiesc cernuti pentru a elimina surplusul de faina.

Cand au fiert legumele adaugam cartofii taiati cuburi, potrivim cu ulei si condimente, si, lasam sa fiarba impreuna pana  cand cartofii devin fragezi. Acum putem adauga taieteii, lasam sa dea intr-un clocot si gata supa! Trebuie doar sa mai presaram verdeata tocata marunt.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu taietei de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]