Supa de praz cu carne tocata si branza

de Panacris in Supe/Ciorbe, 31 Aug 2017 | 5097 vizualizari

 

Noh, de aici am plecat, faină idee, https://www.bucataras.ro/retete/supa-de-praz-cu-carne-tocata-44905.html si aici am ajuns ;) M-am jucat un pic cu ingredientele, dar asta-s eu ;)  Recunosc, ca pozele de prezentare  sunt cam pe repede inainte, dar gustul e super fain! Spor si pofta buna! 

 

INGREDIENTE

  • Praz 1 bucată,
  • Ceapă chives câteva fire,
  • Ardei gras roșu 1 bucată,
  • Carne tocată (vită+porc) cca. 250 g,
  • Morcov 1 bucată,
  • Ciuperci uscate cca. 50 g,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Sare de mare,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Brânză topită cu smântână
  • 1 baton sau cașcaval ras, amestecat cu smântână cca. 100 g
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de praz cu carne tocata si branza:

Prazul, ceapa, ardeiul, morcovul, curățate și mărunțite se călesc în puțin ulei de măsline și apă. Între timp ciupercile uscate se hidratează, în apă fierbinte cca. 10 minute, apoi se mărunțesc și se adaugă peste amestecul de zarzavaturi. Se adaugă carnea toccata, se amestecă energic, cât să se înglobeze toate ingredientele, apoi se se asezonează de sare și piper, se adaugă cca. 2000 ml apă rece și se lasă la fiert la foc mic, semicoperit, aproximativ 35 de minute.

Apoi se adaugă amestecul de brânză topită sau cașcaval cu smântână, amestecându-se până ce se înglobează în supă.

Supa se servește fierbinte cu verdeță.

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de praz cu carne tocata si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

elucubratiiculinare 1

02.09.2017, 09:35

Rocsi 1

02.09.2017, 21:39

RODIMUR 1

03.09.2017, 13:51

Cred că este foarte bună...Nu-mi aduc aminte dacă am mâncat vreodată praz (poate în copilărie), dar nu știu de ce am impresia că gustul lui mi-ar fi pe plac...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]