Taci si inghite

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 20 Iul 2013 | 9650 vizualizari

 

Am o vecina care mi-e tare draga. E o mamaita micuta de statura, cu parul carunt, vaduva, dar cu un chef de viata pe care multi tineri nu-l au. Mi-a imprumutat intr-o zi o carte de bucate si acolo am gasit acest preparat de care auzisem dar pe care nu l-am pregatit niciodata.
Sa-l incercati ca nu-i greu deloc si-i si tare gustos.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. malai;
  • 500 ml. lapte dulce;
  • 1 lingura cu unt;
  • 3 oua;
  • 100 ml. smantana;
  • sare
  • slaninuta afumata (optional);
  • branza de burduf (optional);
  • 1 ceapa alba/rosie (optional);
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taci si inghite:

Punem laptele la fiert. Cand da in clocot adaugam sarea si malaiul. Amestecam si preparam o mamaliguta moale.

Tragem vasul de pe foc, adaugam umtul, smantana si amestecam totul foarte bine.

Compozitia optinuta o punem intr-un vas ceramic. Netezim cu dosul unei linguri si apoi facem 3 adancituri in care spargem cate un ou.

Presaram putina sare peste oua si bagam la cuptorul incins la 200 grade pana cand se coaguleaza albusul si devine de culoare alba.

Taiem slaninuta felii si o prajim putin.

Spargem (taiem) o ceapa alba sau rosie, zdrobim un bot de banza de burduf si ne ospatam pana nu mai putem. ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Taci si inghite" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]