Tarta Alpina cu mere

de yammy in Prajituri, 14 Mai 2009 | 7860 vizualizari

 

Just do it:)

 

INGREDIENTE

  • 220 gr faina
  • 100 gr zahar tos
  • 125 gr unt
  • 2 oua
  • coaja lamaie(optional)
  • 3 mere mari
  • 1 plic praf copt
  • 6 linguri lapte
  • miere pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Alpina cu mere:

-intr-un castron punem ouale, zaharul si un varf de cutit de sare
-le mixam pana devin crema
-adaugam untul topit
-apoi treptat faina amestecata cu praful de copt si laptele
-aluatul nu va avea o consistenta lichida
-se toarna in forma rotunda, se niveleaza cu o spatula; merele se curata, se taie in jumatati si se curata mijlocul. Se cresteaza linii cu cutitul astfel incat sa iasa patratele:)
-se apasa merele in aluat si se presara cu zahar
-dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30-40 minute
-o ungem cat e calda cu miere sau marmelada de caise
-se taie calda

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Alpina cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

yammy 1

20.05.2009, 15:26

Ina, probabil ca e a Laurei, reteta am luat-o de mult de pe culi si sincer nu stiu cine a postat-o.
Si ca fapt divers: nu scriu sursa retetei deoarece retetele nu sunt inventate de cei care le pun pe blog ( nu sunt ale lor) , din moment ce le-am facut eu si am poze personale

Oana 1

22.05.2009, 17:55

Yammy, chiar ca arata bine! Si cum suntem fani prajituri cu mere, o s-o incerc si pe-asta Si sunt de acord cu ce-a scris Bucataras

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "rasturnata", cu mere