Tarta cu pere si nuci

de ala_oancea in Dulciuri, 10 Dec 2009 | 5370 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 gr faina
  • 30 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 1 ou
  • sare
  • Umplutura:
  • 2 borcane compot de pere
  • 50 gr nuci maruntite
  • 2 oua
  • 30 gr faina
  • 70 gr zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 150 ml lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu pere si nuci:

Se framanta aluatul si se pune la frigider pentru o jumatate de ora. Intre timp se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana devin o crema, se adauga faina si se amesteca bine. Se adauga apoi laptele, putin cate putin.
Se intinde aluatul in forma de tarta unsa si tapetata cu faina. Se aseaza perele scurse de zeama si taiate cubulete se si presara cu nuca. Deasupra se toarna compozitia cu lapte. Se coace aproximativ 40 de minute la 180C.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pere si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 55 %
999.99 lei
449.99 lei

Compact Sense

- 700 lei
3399.99 lei
2699.99 lei

COMENTARII (6)

Michelle 1

10.12.2009, 13:02

superb

rivka 1

10.12.2009, 21:11

arata foarte bine si sunt convinsa ca e foaaaaaaaaaaaarte buna, pacat ca eu nu pot manca nuci(mi se face rau de la ele )

ala_oancea 1

11.12.2009, 09:07

Multumesc ! Da ... o tarta soare pentru zilele astea cenusii de iarna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

Piept de porc la cuptor - Suculent și savuros

pe 15.12 la 11:02

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]