Tiramisu adaptat dupa reţetă originală

de JamilaCuisine in Torturi, 4 Sep 2012 | 5441 vizualizari

 

Un tort racoritor pentru zilele toride de vara.-Tiramisu adaptat dupa reţeta originală

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de piscoturi (400 gr)
  • 1 kg de visine (fara samburi si stoarse de suc)
  • 500 gr de suc de visine
  • 4 oua
  • 8-10 linguri de zahar pudra (depinde de gustul fiecaruia)
  • 500 gr de mascarpone
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu adaptat dupa reţetă originală:

Tiramisu adaptat dupa reţeta originală

Se separa prima data ouale. Galbenusurile se mixeaza bine cu 5 linguri de zahar pudra pana se albesc si au consistenta unei creme. Peste crema de galbenusuri se pun cele 500 gr de mascarpone si se omogenizeaza bine.

Separat se bat bine albusurile si se adauga treptat cele 5 linguri de zahar ramase mixandu-se pana devin lucioase ca pentru bezea.

Se amesteca crema de mascarpone si galbenusuri cu albusurile mixate cu zahar amestecand usor de jos in sus.

Montarea tortului: pe un platou se pune un inel de la o tava de tort si se tapeteaza marginile acestuia cu piscoturi inmuiate in suc de visine (eu am taiat piscoturi cam 1 cm la unul din capete pentru a sta in pozitie verticala). Se tapeteaza cu piscoturi inmuiate si baza inelului de tort si se adauga jumatate din crema de mascarpone, iar peste crema se pun visinele. Se mai pune un rand de piscoturi inmuiate peste stratul de fructe si la sfarsit restul de crema si iar visine proaspete. Se pune tortul la frigider pentru cel putin 4-5 ore sau cel mai bine peste noapte. A doua zi se scoate ineul de tort si se decoreaza desertul dupa bunul plac.

Vezi video :

Pofta buna

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu adaptat dupa reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă cu blat