Tocanita din carne de porc cu merisoare

de kamy in Porc, 16 Feb 2011 | 4581 vizualizari

 

De 14.02,o zi care ptr mine una nu inseamna nimic,l-am avut pe sotul ....in vizita...a crezut ca-mi face o surpriza si pentru ca aveam in frigi un muschiulet pregatit sa-l fac snitele a doua zi,mi-am spus sa pregatesc ceva mai alt fel sa mancam impreuna,toti 3 ,daca tot a venit.
Cu ocazia asta mi-am inaugurat si vasele de tinut mancarea la cald(ca nu stiu daca au vreo denumire)pe care le-am primit cadou de ziua mea in dec.

 

INGREDIENTE

  • 1 muschiulet porc
  • 2 cepe
  • 1 ardei rosu
  • 4-5 catei usturoi
  • rosii in conserva
  • 200 ml vin alb sec
  • 2 ling.merisoare
  • cimbru
  • boia de ardei iute
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita din carne de porc cu merisoare:

Ceapa am taiat-o pestisori si am pus-o la calit in 5 ling ulei,am adaugat carnea taiata cubulete(am lasat-o cateva ore cu sare,piper si sos woncester in frigider...ca doar am vrut sa fac snitele din ea)am amestecat pana a devenit alba,am pus 2 lg.de boia iute si apa fierbinte aproape sa acopere carnea.Am lasat sa fiarba fara capac 10 min dupa care am adaugat vinul,am pus capacul si am mai lasat sa fiarba 15 min la foc mic.Am pus usturoiul,merisoarele si rosiile,sare,piper si am mai lasat 10 min.sa fiarba.Am pus ardeii,am gustat,am incercat carnea sa vad daca-i fiarta,am mai pus putina sare,am mai lasat sa dea in 3-4 clocote ,am stins focul si am pus cimbrul.

Am facut garnitura pilaf si ....varza murata.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

vreau sa va spun ca merisoarele dau un gust super mancarii,poate ca si in combinatie cu vinul...oricum s-a mancat tooot

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita din carne de porc cu merisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (47)

kamy 1

17.02.2011, 17:14

carla....ms

Cris2711 1

17.02.2011, 17:38

Kamy ai fluierat?

kamy 1

17.02.2011, 17:48

cris...iubita inca nu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita din carne de porc cu mamaliguta