Tort aperitiv cu ficatei de pui

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 22 Iul 2014 | 16139 vizualizari

 

Merita incercat, usor de facut, este foarte bun!

 

INGREDIENTE

  • 500g ficatei de pui
  • 2 morcovi
  • 3 cepe noi
  • 1/2 ardei verde
  • 1/2 ardei rosu
  • 100g ciuperci
  • 100g costita afumata
  • 5 catei usturoi
  • 3 linguri faina cu varf
  • 1 legatura marar
  • 50g cascaval Delaco
  • sare
  • piper
  • unt pentru uns tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aperitiv cu ficatei de pui:

Ficateii se curata, se spala si se pun in lapte pentru o ora.

Toate ingredientele se curata si se toaca marunt.

Ficateii se scurg de lapte si se dau la robot pana devin o pasta.

Se pun intr-un castron.

Se adauga ceapa, morcovul, ciupercile, ardeiul, costita, usturoiul si se amesteca bine.

Se sareaza si se pipereaza dupa gust.

Se pune faina si mararul si se omogenizeaza.

Se lasa la frigider 15-20 minute pentru intrepatrunderea aromelor.

Se unge o tava termorezistenta cu unt si se toarna compozitia.

Se introduce in cuptorul preancalzit pentru 35-40 minute.

Cand este aproape gata se scoate din cuptor si se rade cascavalul deasupra.

Se introduce din nou in cuptor pana se topeste cascavalul.

Se lasa sa se raceasca in forma.

Se scoate din forma si se portioneaza.

Se poate servi cu salata.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Pentru un eveniment se poate orna cu castraveti, rosii, masline, ridichi....

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aperitiv cu ficatei de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

ieri la 14:58

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere - Rapida si spornica

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:58

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv-tort finlandez