Tort cu crema de branza

de Oana in Torturi, 3 Mai 2009 | 10865 vizualizari

 

Va place combinatia de branza, visine si ciocolata?? atunci va invit sa faceti un desert racoros si delicios! Asta a fost o pofta de-a mea de cand eram insarcinata :)

 

INGREDIENTE

  • un blat de tort (jumatate de cantitate)
  • o punga de visine congelate
  • 2-3 linguri de zahar
       Crema:
  • un pachet de branza de vaci
  • un pahar cu zahar pudra
       Glazura:
  • o ciocolata amaruie
  • un sfert de cana de frisca lichida
  • un sfert de pachet de unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de branza:

Blatul tortului este pandispanul cu suc de portocale, toate cantitatile fiind reduse la jumatate. Avem nevoie de o punga de visine congelate, pe care le lasam la dezghetat intr-o sita. Cand sunt moi punem 2-3 linguri de zahar peste ele si asteptam sa se stranga sucul de visine cu care vom insiropa blaturile. e bine sa incepem cu visinele, apoi sa facem blatul tortului.

Buuun. Cand blatul s-a racit, il taiem pe jumate si il insiropam cu sucul de la visine. Trebuia mai mult, dar nu m-am abtinut si am baut din el :))

Apoi facem crema. Batem cu mixerul branza si turnam putin cate putin din zahar, pana devine cremoasa. Scurgem bine de tot visinele si le amestecam cu crema de branza. Mai pastram doar cateva pentru decor.

Acum e simplu: punem crema intre cele doua blaturi, mai luam o gurita de suc de visine si ne apucam de glazura. Intre timp punem tortul putin la rece.

Punem intr-un vas frisca si o incalzim putin, apoi adaugam ciocolata cubulete si amestecam pana se topeste, fara a fierbe compozitia. Lasam putin la rece si apoi punem untul. Amestecam pana se topeste si el si batem putin cu mixerul.  Dupa ce s-a mai racit putin o putem pune peste tortulet, il decoram cu visinele oprite si il lasam o ora la rece.

Prima felie e a mea!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (2)

rivka 1

18.09.2009, 20:18

Arata bine cred ca e si foarte foarte bun!
Imi plac prajiturile astea, si eu fac des asa cu crema facuta din budinca , sa stii ca il fac si eu Oana!
asa cu branza, cred ca e foarte foarte bun!

Oana 1

19.09.2009, 16:16

Rivka, e excelent! Tortuletul asta a fost facut pe moment, inventat Eram insarcinata si nu mai puteam dupa combinatie de visine, branza de vaci si ciocolata Sa-mi spui cum ti-a iesit!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de post