Tort cu crema de vanilie si glazura de ciocolata cu grau expandat

de ramonamocansuciu in Torturi, 22 Noi 2012 | 5398 vizualizari

 

Aceasta reteta este una foarte usoara si produsul finit este unul excelent!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilinat
  • 6 linguri de faina
  • 1 plic de praf de copt
  • Pentru crema:
  • jumatate de cana de lapte
  • 3 linguri de faina
  • o cutie de crema de vanilie
  • 1 plic zahar vanilinat
  • Pentru glazura:
  • o ciocolata cu interior de orez expandat
  • o ceasca de apa
  • 2 linguri de zahar
  • 50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de vanilie si glazura de ciocolata cu grau expandat:

Blatul: se separa ouale,albusul de galbenus,se bate albusul cu zaharul si zaharul vanilinat,se adauga galbenusurile,se mai bat putin,dupa care se adauga faina si praful de copt.Se baga la cuptor,incins in prealabil la 180 ° C.

Crema: intr-o oala se pune laptele la fiert cu zaharul vanilinat,se pune faina si se amesteca continuu,dupa ce compozitia s-a legat,se ia de pe foc si se lasa la racit.Se amesteca aceasta compozitie racita cu crema de vanilie;

Glazura: intr-o oala (eu am folosit o cratita de teflon) se pune apa si zaharul,se pune pe foc,la foc mic,cand incepe sa fiarba apa punem bucati de ciocolata mestecand continuu pentru a omogeniza compozitia,dupa ce ciocolata s-a topit se adauga frisca si se mai lasa putin pe foc.Dupa ce compozitia devine putin vascoasa se ia de pe foc si se lasa la racit.

Blaturile (eu am facut 2 blaturi),se insiropeaza si se adauga crema,apoi al doilea blat insiropat,dupa care punem glazura si-l lasam la rece pana glazura se intareste;

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de vanilie si glazura de ciocolata cu grau expandat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 08:41

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort "Rolling Stone"