Tort cu mere si crema de zahar ars

de Julie in Torturi, 16 Sep 2011 | 14636 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg mere,
  •  1 cana zahar,
  • 1 lingura apa
  • Blat:
  • 4 oua,
  • 8 linguri zahar,
  • 4 linguri ulei,
  • 5 linguri faina,
  • esenta de vanilie.
  • Crema de zahar ars:
  • 4 oua,  
  • 500 ml lapte,
  • 6 linguri zahar,
  • esenta de vanilie.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere si crema de zahar ars:

Se topeste zaharul amestecat cu apa, pana cand devine auriu. Se tapeteaza cu caramelul obtinut, tava de tort, imbracand si peretii acesteia. Se lasa sa se raceasca, apoi se aseaza merele, curatate de coaja si taiate in felii. Se da tava la cuptor pentru 10-15 minute, pana se inmoaie merele.

Crema de zahar ars:

Se bat ouale cu zaharul. Se adauga laptele si esenta de vanilie. Se toarna amestecul peste merele caramelizate si se da din nou tava la cuptor, pana cand se incheaga crema.

Blat:

Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga uleiul, esenta si faina. Aluatul obtinut se toarna in tava. Tava merge din nou la cuptor, pentru 15-20 minute. Cand este copt, tortul se lasa sa se raceasca, apoi se rastoarna pe platou. Se decoreaza cu frisca si fulgi de migdale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere si crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere si crema de zahar ars