Tort cu mere si crema de zahar ars

de madi_marin in Torturi, 25 Ian 2010 | 46754 vizualizari

 

E foarte usor de facut si foarte racoritor. Ideea blatului e inspirata din reteta unei prajituri a la Miha, cu mici modificari....

 

INGREDIENTE

Pentru caramel
  •  1 cana cu zahar
  • 1 lingura cu apa
Pentru crema de zahar ars
  • 6 oua
  • 700 ml lapte
  • 6 linguri cu zahar
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 4 mere mari
Pentru blat
  • 6 oua
  • 6 linguri cu zahar
  • 1 plic Creme Ole  de vanilie(praf de crema cu preparare la rece de la Dr. Oetker)
Pentru ornat
  • 300 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere si crema de zahar ars:

Intai se prepara caramelul : la foc mic se pune zaharul intr-o craticioara stropit cu lingura de apa. Se amesteca continuu pana obtinem un caramel deschis la culoare . Se repartizeaza pe fundul vasului in care se va prepara tortul (eu l-am facut intr-o tava dreptunghiulara 25/35 cm). Se da tava deoparte.

Se curata merele de coaja si se taie feliute. Se pun peste caramel aranjate frumos si se da tava la cuptor pentru 15 minute.

Intre timp se prepara compoyitia pentru crema de zahar ars : se amesteca ouale cu zaharul intr-un castron cu mixerul la viteza mare, apoi se adauga laptele si esenta de vanilie si se amesteca la vitaza mica pana ce compozitia e omogena. Se scoate tava cu mere din cuptor si se pune amestecul pentru crema , apoi se da tava din nou la cuptor pana ce crema e inchegata, dar totusi putin moale.

Intre timp se prepara aluatul pentru blat : albusurile se bat spuma tare cu zaharul, se adauga pe rand galbenusurile amestecand bine dupa fiecare, apoi praful de crema  ole de vanilie. Se omogenizeaza bine amestecul si se toarna uniform peste crema de zahar ars fierbinte. Se mai coace totul inca 25 minute (pentru siguranta se face testul scobitorii). Cand e gata se da la racit, cel mai bine pana a doua zi cand se rastoarna pe o tava si se orneaza cu frisca batuta.

TIPS-URI

1

Atentie! Cand se prepara caramelul, focul trebuie sa fie foarte mic si trebuie sa fim atenti sa nu se arda, pentru ca o sa capete un gust amar foarte neplacut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere si crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (32)

elena1988 1

08.03.2011, 10:59

ralu_ca 1

14.01.2014, 07:36

super tort

Alina26 1

14.01.2014, 13:07

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu piersici