Blat:
Mousse de piersici:
Decor:
Blat:
Se separa ouale. Albusurie se bat spuma cuputina sare si cu zaharul. Galbenusurile se bat cu uleiul.Incorporam galbenusurile in spuma de albusuri si amestecam usor de jos in sus.
Faina si cacaua cernute se incorporeaza si ele in compozitia pufoasa. La fel si praful de copt.
Se tapeteaza o forma (de preferat cu peretii detasabili) cu hartie de copt si se unge cu putin ulei. Se toarna compozitia. Se coace in cuptorul preincalzit la 180C aprox.30 min. Se face testul cu scobitoarea.
Se lasa la racit
Mousse de piersici:
piersicile taiate marunt, apa si cele 3 linguri de zahar se fierb aprox.15 min.Pana piersicile devin moi. Din siropul pe care l-au lasat piersicile oprim 1 canita pt insiropat blatul.
Apoi le pasam cu blenderul si adaugam gelatina hidratata. amestecam bine pana se dizolva complet gelatina.
Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 30 gr zahar, batem si galbenusurile cu 30 gr zahar. La fel si frisca se bate.
Se incorporeaza galbenusurile in albusurile batute. se omogenizeaza bine si se adauga frisca batuta.
Adaugam apoi cate o lingura de piureu de piersici. se amesteca usor dupa fiecare lingura.
Blatul se taie in 2 parti (de preferat egale) se insiropeaza.
Punem in forma cu pereti detasabili primul blat adaugam moussul de piersici apoi se pune cel de-al doilea blat. Se da la rece pt cateva ore.
Se decoreaza dupa bunul plac cu frisca si piersici.
Pofta buna!!