Tort cu visine (2)

de danakarin in Torturi, 20 Ian 2012 | 4419 vizualizari

 

Am citit retetele de tort de visine la Gaby si la Micha, si m-am hotarat pentru varianta cu visine din conserva.
Multzumesc fetelor pentru reteta.

 

INGREDIENTE

  • un borcan de compot de visine 800 g din comert
  • 4 oua
  • 2 linguri de apa calda
  • 2 linguri de ulei
  • 4 linguri de faina
  • 6 linguri de zahar
  • un borcan de frisca 200 ml
  • fulgi de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu visine (2):

Am scurs visinile intr-o strecuratoare si le-am pus intr-o cratita cu diametru de aprox. 24 cm, le-am presarat cu 2 linguri de zahar si am dat un clocot pana s-a topit zaharul.

Am pregatit blatul, amestecand galbenusele cu zahar pana s-a dublat volumul si crema a facut basicute, am adaugat apoi apa si uleiul, apoi faina, am batut spuma cu un praf de sare, si am amestecat totul cu grija cu miscari de jos in sus. Am turnat compozita peste visine si am dat la cuptor pentru aprox. 35 de minute. Prima data a crescut f. frumos, apoi pentru ca mi-am bagat nasul in cuptor a scazut un pic, dar  a ramas un blat pufos.

Am lasat sa se raceasca. Aici e contributia mea originala. Nu am avut rabdare sa se raceasca de tot, si dupa ce am rasturnat pe un platou, -ceea ce mi-a iesit perfect, la ornatul cu frisca , frisca a inceput sa se topeasca de caldura, si deci am acoperit cu fulgi de ciocolata. Nu faceti ca mine, inainte de ornat trebuie sa fie rece de tot !!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu visine (2)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort aromat