Tort Kronstadt

de Zamfira in Torturi, 20 Apr 2012 | 6512 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. mascarpone
  • 500 gr. iaurt de fructe
  • 300 gr. piscoturi
  • 2 cani de cafea (zahar si lapte)
  • 2 esente rom
  • 3 pliculete gelatina
  • 1 zahar vanilat
  • 2 linguri dulceata de mure
  • cateva prune confiate
  • 2 linguri zahar pudra
  • sos de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Kronstadt:

Asezam piscoturile in tava de tort cu margine detasabila, le stropim cu putina cafea (2 linguri din cele 2 cafele) si adaugam cele doua esente de rom.

Pregatim crema: amestecam crema mascarpone cu iaurtul de fructe, 2 linguri de zahar pudra, zahar vanilat si 1 gelatina. Turnam crema peste piscoturi, deasupra punem dulceata de mure.

Pregatim jeleul de cafea. Adaugam cele 2 gelatine in cafeaua cu zahar si lapte ( 2 lingurite de zahar si 2 linguri de lapte la 2 cesti de cafea).

Turnam cafeaua peste crema si punem cateva prune confiate(sau alte fructe confiate). Punem tortul la rece (cateva ore). 

Ornam cu piscoturile ramase, taiate bucati mai mici, deasupra stropim cu sos de ciocolata.

(sosul de ciocolata l-am pregatit din ciocolata amaruie (la 30 gr. ciocolata topita, am adaugat 2 linguri de smantana). 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Kronstadt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de mascarpone si capsuni