cu caramel, cacao si menta
Pentru caramel, se topesc 100 g zahar. Cand a devenit auriu se adauga untul si 100 ml frisca lichida. Se pune vasul din nou pe foc si se fierbe pana se topeste caramelul si compozitia incepe sa se ingroase. Se lasa la racit.
Galbenusurile se mixeaza cu 100 g zahar, pana se albesc si devin ca o crema. Se desface crema cu laptele fierbinte. Se pune vasul din nou pe foc si amestecand intruna se fierbe pana se ingroasa. Se lasa la racit.
Cand s-a racit se incorporeaza frisca batuta. Compozitia astfel obtinuta se imparte in 3 parti.In una din parti vom pune caramelul racit, in una cacaoa si in ultima siropul de menta. Vasele se dau la congelator pentru 1 ora.
Se scot vasele, se mixeaza fiecare compozitie in parte pentru a sparge acele de gheata.
O tava de chec o tapetam cu folie alimentara. Punem toate cele 3 compozitii, una peste alta, in ordinea care va place. Se acopera din nou cu folie si se da la congelator pana la congelarea completa.
Se rastoarna inghetata pe un platou cu o miscare ferma, se indeparteaza folia si se orneaza cu frisca si cacao.