Tort white&black

de laylalala in Torturi, 3 Mai 2010 | 4364 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 80 gr unt
  • 500 gr biscuiti amaretti, sfaramitati fin
  • 300 gr ciocolata alba
  • 425 ml frisca lichida
  • Pentru sosul de ciocolata
  • 100 gr ciocolata amaruie, rupta in bucatele
  • 125 ml smantana grasa 
  • 3 linguri zahar 
  • 1 lingurita amidon alimentar, amestecat cu 2 linguri apa
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort white&black:

Topeste untul intr-o cratita mare, adauga biscuitii si amesteca bine.Unge cu unt o tava rotunda de 23 cm si aseaza compozitia cu biscuiti in tava, niveland-o egal si apasand-o cu spatele unei linguri de lemn.Introdu tava la congelator pana ce crusta se raceste.

Intre timp, topeste ciocolata alba la bain-marie, apoi las-o sa se raceasca.

Bate frisca (cu cat o vei bate mai tare cu atat va fi crema mai tare) – frisca trebuie tinuta putin la temperatura camerei inainte de a o bate.Adauga 2 linguri din frisca batuta la ciocolata alba topita si amesteca.Toarna restul ciocolatii albe in frisca batuta si amesteca-le pana la omogenizare completa.Toarna crema obtinuta in tava cu crusta racita si da-o la frigider pana acesta se va intari.

Pentru prepararea sosului, pune toate ingredientele pentru sos intr-o cratita cu 250 ml apa si lasa-le sa dea intr-un clocot, amestecand continuu.Apoi lasa-le sa fiarba la foc mic pana ce compozitia se ingroasa destul cat sa stea pe spatele lingurii de lemn,iar in final las-o sa se raceasca complet.Foloseste din sos pentru decorarea tortului, iar restul serveste-l reincalzit alaturi de tort.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort white&black" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort parfait