Varza a la Cluj

de Raluca in Mancaruri cu carne, 3 Mai 2009 | 13966 vizualizari

 

... sau sarmalele lenese...

 

INGREDIENTE

  • 1 varza murata
  • 500 g carne tocata (eu am pus porc amestec cu vita)
  • 1 ceapa
  • 3 linguri de pasta de tomate
  • sare, piper
  • 1-2 frunze de dafin, boia de ardei, cimbru
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a la Cluj:

Se taie varza fideluta, si se inabusa in putin ulei, impreuna cu condimentele. Eu sunt mare fan condimente, asa ca nu concep o mancare fara condimente. Daca va place gustul, puteti sa puneti si putin chimen (nemtii combina mereu varza murata cu chimenul).

Separat se caleste ceapa si se amesteca cu carnea, pasta de rosii si 1/2 pahar de apa. Eu am pus si putin vin rosu, pentru aroma. Se lasa pe foc cam 15-20 de minute, pana mai scade. Va sfatuiesc sa nu puneti multa sare, pentru ca varza este oricum sarata.

Apoi intr-o oala asezam un strat de varza, unul de carne, unul de varza, unul de carne, si tot asa. Ultimul strat trebuie sa fie de varza. Turnam niste suc de rosii deasupra, si dam la cuptor, cam 50 min - 1 ora la 150 grade.

Se serveste cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale ca la mama