Vinete pane

de Vyoleta in Aperitive / Garnituri, 20 Aug 2011 | 4034 vizualizari

 

Aceasta reteta este inspirata de la sufletista,cu cateva adaugari :D

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata potrivita
  • 3 oua
  • 3 linguri faina
  • 2 cani cu fulgi de porumb
  • 2 linguri pesmet
  • 1 capatana usturoi
  • lamaie
  • ulei
  • busuioc
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete pane:

Vanata se curata de coaja,o taiem rondele,o stropim cu putina lamaie,punem sare si piper dupa gust,dupa care punem rondelele intr-o strecuratoare la scurs timp de aproximativ 30 de minute.

Intre timp curatam usturoiul,il pasam si il amestecam cu cele 3 oua,sarea,piperul si 1 lingurita de busuioc.

Intr-un bol amestecam faina cu pesmetul si cu fulgii de porumb pisati nu foarte marunt.

Dupa ce vinetele s-au scurs,punem tigaia cu ulei la incins la foc mic.

Luam o felie de vanata o trecem prin ou apoi prin amestecul de faina cu pesmet si fulgi de porumb,apoi iar prin ou ,dupa care o punem la prajit in uleiul incins,o intoarcem pe o parte si pe cealalta pana capata o culoare aurie.

Asa se repeta si cu celelalte rondele.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete pane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat - Rețeta delicioasă de casă

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua ochiuri in apa: clovnul zimbaret