Zacusca

de Oana in Zacusca, 1 Apr 2009 | 17870 vizualizari

 

Reteta mea este cu cantitati mai mari, tocmai buna de facut toamna, ies cam 11 borcane de 400g. Dar se poate adapta si se poate face si o cantitate mai mica

 

INGREDIENTE

  • 2 kg vinete coapte si tocate
  • 2 kg ardei gras rosu copt si tocat micut
  • 2 kg gogosari copti si tocati
  • 1 kg ceapa tocata cubulete
  • 1/2 kg morcov dat pe razatoarea mica
  • 2 borcane ciuperci feliute
  • 1 borcan bulion de 800 g
  • 1/2 l ulei
  • sare si boabe de piper
  • foi de dafin
Portii: 11
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca:

Avem nevoie de o oala mare si adanca. Ceapa se caleste in ulei pana se inmoaie, se adauga morcovul si se mai lasa pe foc pana se inmoaie si el. Apoi se adauga ardeiul si vinetele si se lasa la fiert. Se adauga bulionul, ciupercile, se condimenteaza si se baga la cuptor pana scade zeama. Se pune zacusca in borcane cand e fierbinte, se inchid capacele, apoi se aseaza borcanele in tava d ela aragaz si se mai lasa in cuptor 10-15 minute. Se lasa sa se raceasca in cuptorul incins.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de fasole