Rocsi

9

Bucataras
Suprem

Falticeni

Bucataras din 18.12.2009

RETETE1632
PRIETENI297
Retete

Cozonac cu multa nuca de post

In Prajituri la 10 Dec 2010

Aluatul: mixam margarina(care sa fie la temperatura camerei) cu zaharul pana ce acesta se topeste. adaugam apa minerala. apoi punem drojdia,pe care o frecam inainte cu o lingurita zahar. punem si coaja de portocala,esenta si colorantul. le omogenizam bine apoi incepem sa adaugam...

Chiftelute de ghebe

In Mancaruri de post la 8 Dec 2010

Ghebele fierte si reci le dam prin masina de tocat carne. cartofii,ii curatam ii spalam si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mici. painea o inmuiem in putina apa si o dam pe masina de tocat. ceapa o curatam ,o spalam si o dam tot pe masina de tocat. usturoiul il curatam,il spalam si il...

Marinata de peste

In Peste la 6 Dec 2010

Pestele il curatati de solzi, mate, cap si toate cele. Il spalati bine si il taiati bucati potrivite.  Il presarati cu sare si piper.  Ceapa curatata o taiati pe jumatate, apoi solzisori. Morcovul decojit il taiati rondele. Intr-o cratita puneti bucati de peste, morcov si...

Prajitura pentru Mos Nicolae

In Prajituri la 4 Dec 2010

Margarina se mixeaza cu zaharul spuma,pana ce zaharul s-a topit. apoi adaugam coaja de portocala,esenta de vanilie si praful de copt si iar mixa. adaugam si apa si batem cu telul ,apoi faina treptat si amestecam doar cu telul. la urma se pune gemul de prune. se omogenizeaza bine....

Paste cu varza

In Mancaruri de post la 1 Dec 2010

Punem intr-o oala niste apa cu sare la fiert. Cand da in clocot punem pastele,si le lasam acolo pana ce au fiert,15-20 de minute. Varza se spala si se toaca fideluta. Intr-o tigaie se pune putin ulei. Se pune varza la calit. Dupa vreo 5 minute ,adaugam si o canita de apa(ca sa nu se rumeneasca...

Sarmalute cu opintici (ghebe)in oala de lut

In Mancaruri de post la 1 Dec 2010

Primul lucru pe care il facem este sa punem apa in oala de lut cu o seara inainte,si o lasati asa pana a2a zi,pentru ca asa o protejati mai bine si nu riscati sa se sparga. Intai pregatim frunzele: spalam varza bine si scoatem cotorul. Intr-o oala punem la fiert apa cu sare si bors. Cand...

Compot de mere, reteta gustoasa si aromata

In Sirop / Compot la 29 Noi 2010

Iata cum se prepara acest Compot de mere, reteta gustoasa si aromata Spalati merele si le curatati de coaja. Apoi le taiem cubulete(sau cum preferati). Le punem intr-o oala mai mare si punem de de 2 ori cantitatea merelor(daca va ies un castron de mere taiate,atunci puneti 2 castroane de...

Pulpe de pui umplute

In Pui la 29 Noi 2010

Pulpa de pui se spala bine si se tamponeaza cu un prosop curat de surplusul de apa. Acum incepeti sa il dezgoliti:intai pielita o dati jos,apoi osul si o taiati in doua. Le condimentati cu sare si piper. Ciupercile le spalati bine si le taieti feliute. Maslinele le taiati bucatele si aruncati...

Paste cu ciuperci si mult sos

In Paste la 27 Noi 2010

Intr-o oala se pune apa la fiert cu un varf de cutit de sare. cand incepe sa fiarba ,punem pastele. le lasam la fiert 15-20 de minute. cat fierb pastele pregatim sosul. ciupercile le spalam bine si le taiati bucatele mai mari. ceapa se curata ,se spala si se toaca mai marunt....

Friptura ademenitoare

In Pui la 26 Noi 2010

Ghebele se spala bine si se fierb vreo 15 minute.(daca aveti puse la borcan pe iarna,doar le desarati in apa). Pulpele de pui se taie in doua si se spala bine. Se lasa putin la scurs(eu le-am scos si pielita). Intr-o tava de cuptor presaram cativa stropi de ulei. Asezam pulpele, le...

Prajitura pufoasa cu mere

In Prajituri la 24 Noi 2010

Mai intai pregatim umplutura: merele le spalam si le curatam de coaja, apoi le dam pe razatoarea cu ochiuri mari si le stoarcem sucul,bine intre maini. Intr-o tigaie punem uleiul si merele stoarse. Le punem pe foc potrivit la prajit putin. Adaugam zaharul vanilat,scoartisoara si putin zahar(...

Peste la cuptor cu invelis de legume

In Peste la 23 Noi 2010

Pestele se curata,se taie bucati mai maricele ,se spala si se lasa la scurs. il dam cu putina sare mare,apoi il lasam asa vreo 20 de minute la frigider. apoi luam una bucata tava de cuptor. o ungem usor ,fara sa o bruscam(hi hi)cu putin ulei. asezam bucatile de peste in tava. acum...

Rulouri de pui cu suc de rosii

In Pui la 20 Noi 2010

Pieptul de pui se portioneaza si se spala. se lasa putin la scurs,apoi batem bucatile de pui cu ciocanul de snitzele,dar nu foarte tare ca sa nu le zdrobiti. condimentati cu sare si piper. apoi ungeti fiecare bucata cu suc de rosii. le asezati pe o farfurie,le acoperiti si le dati la...

Cartofi cu sos de vin fiert la cuptor

In Mancaruri de post la 18 Noi 2010

Cartofii se curata si se spala. Se taie in 6-8 ,in functie de marimea lor. Ii asezam intr-o tava de cuptor,tapetata cu hartie de copt. Ii condimentam cu sare si piper. Usturoiul il curatam si il pisam. Intr-o tigaita amestecam apa,vinul ,sucul de rosii si usturoiul pisat. Punem amestecul pe...

Zeama de pui de tara

In Ciorbe la 16 Noi 2010

Se ia una bucata pui de tara. Se curata bine de tot ,de tot puful,apoi il parliti putin pe flacara aragazului. il transam si spalam bine fiecare bucata in parte. Punem bucatile de pui intr-o oala apoi acoperim bine cu apa. Punem oala pe foc si lasam sa fiarba. Pana incepe sa fiarba puiul...

Reteta prajitura de post cu gem si nuca

In Prajituri la 15 Noi 2010

Preparare Reteta prajitura de post cu gem si nuca Amestecam apa cu uleiul si zaharul. Le batem usor cu un tel,pana se topeste putin zaharul, apoi turnam praful de copt,esenta si coaja de portocala. La urma turnam faina treptat,v-am zis cand nu se mai lipeste aluatul de degete este numai bun....

Pizza taraneasca

In Pizza la 12 Noi 2010

blatul: Amestecam oul cu margarina si laptele. drojdia o inmuiem cu o lingura lapte . o turnam peste celelate ingrediente. punem si sare apoi faina treptat pana obtinem un aluat tare. il lasam la dospit 25-35 minute. pregatim ingredientele pentru umplutura: Salamul il taiem cubulete....

Ficatei in unt cu suc de rosii

In Pui la 11 Noi 2010

Ficateii ii spalam bine,ii curatam si ii lasam cam 20 de minute in apa ca sa iese sangele. ceapa o curatam,o spalam si o tocam marunt. intr-un ceaunel de tuci punem untul la topit. dupa care,adaugam ceapa si o lasam la foc 5 minute,pentru a se inmuia putin. apoi adaugam ficateii,scursi foarte...

Tort Mihai

In Torturi la 8 Noi 2010

Ouale le mixam spuma cu zaharul. apoi punem esenta si uleiul. praful de copt il amestecam cu faina ,apoi o punem treptat peste oua. la urma adaugam si cacao. amestecam bine toate ingredientele. tapetam o tava detasabila de tort cu margarina si hartie de copt. turnam compozitia...

Prajitura cu visine si bezea

In Prajituri la 6 Noi 2010

Separam albusurile de galbenusuri. Batem galbenusurile spuma cu zaharul, pe care il punem treptat, apoi adaugam untul taiat cubulete, de la temperatura camerei Punem laptele si esenta de vanilie. Faina o amestecam cu praful de copt, apoi o turnam treptat peste compozitie. La urma...

Ciorba de legume

In Ciorbe la 4 Noi 2010

Intai de toate pregatim legumele: cartofii ii curatam,ii spalam si ii taiem cubulete mici. Ceapa o curatam,o spalam o tocam marunt. Morcovul il curatam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Pastarnacul il curatam si il taiem bucatele mici. Ardeiul rosu si verde il curatam de seminte si il...

Briose cu budinca si capsuni

In Prajituri la 4 Noi 2010

Intai de toate preparam budinca conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce o luam de pe foc,o lasam sa se racoreasca bine. invartim din cand in cand in ea sa nu prinda pojghita deasupra. Ouale(de la temperatura camerei)le batem spuma cu zaharul,pe care il punem treptat. Ciocolata o dam...

Ghebe in suc de rosii cu cartofi la cuptor

In Mancaruri de post la 2 Noi 2010

Ghebele le spalati bine in multe ape apoi le fierbeti cam 20 de minute. Le lasati sa se racoreasca. Le tocati cu un cutit dar nu prea marunt(cei mai micuti ii lasati intregi). Ceapa o curatam,o spalam si o tocam marunt. intr-o tigaie punem uleiul. Cand s-a incins adaugam ceapa . O inmuiem...

Tort de mere cu nuca

In Torturi la 31 Oct 2010

Merele le curatam de coaja,le scoatem cotorul si le taiem in doua. intr-o cratita rotunda punem cele 5 linguri de zahar pentru caramel. o punem pe foc ,facem caramelul si il distribuim uniform cand e gata. luam cratita de pe foc si o lasam sa se raceasca. asezam jumatatile de mere una...

Ardei umpluti ardelenesti

In Porc la 31 Oct 2010

Ceapa si prazul le curatam,le spalam si le tocam marunt. ardeiul kapia il curatam de seminte si il taiem cubulete. 1 rosie o curatam de pielita si o dam pe razatoare. intr-o tigaie punem putin ulei. cand s-a incins adaugam ceapa cu prazul si le lasam la foc mic sa se inmoaie putin....

Gem de gutui cu pere

In Dulceata / Gem la 28 Oct 2010

Gutuile si perele le spalam bine sub jetul de apa. Le curatam de coaja. Perele le dam pe razatoarea cu ochiuri mari si le punem intr-un bol. Gutuile le dam si acestea pe razatoarea cu ochiuri mari si le punem in alt bol. Intr-o oala de tuci punem perele si gutuile rase. Deasupra turnam...

Iahnie de fasole

In Mancaruri de post la 27 Oct 2010

Fasolele se spala bine in multe ape . Se pun intr-un lighean cu apa fierbinte la umflat 3-4 ore. Intr-o oala se pune pe jumatate cu apa si se pune pe foc la fiert. Cand apa incepe sa fiarba,adaugam fasolele umflate. Le lasam la foc potrivit cu un strop de sare. Morcovul il curatam,il spalam si...

Placinta cu carne

In Aperitive / Garnituri la 26 Oct 2010

Aluatul il asezam la dezghetat. Ceapa o curatam,o spalam si o tocam marunt. Ardeiul kapia il curatam de seminte si il ram pe razatoare. Rodiile decojite le dam prin blender sau pe razatoarea mica. Ciupercile le spalam bine in cateva ape si le tocam marunt. Intr-o tigaie punem uleiul si o...

Saratele

In Aperitive / Garnituri la 25 Oct 2010

Se bate 1 ou spuma, apoi se adauga untul(de la temperatura camerei) si smantana. Se amesteca bine. Drojdia se inmoaie cu o lingurita apa si se freaca bine . Se toarna peste compozitia de ou dar si sarea. Faina se pune treptat pana obtinem un aluat tare,dar usor de modelat. Il lasam 15-20 min...

Varza cu costita

In Porc la 23 Oct 2010

Varza o spalam bine si o tocam fidelute. Ceapa o curatam, o spalam si o maruntim. Morcovul il decojim, il spalam si il taiem cubulete. Ardeiului kapia ii scoatem cotorul si semintele, il spalam si il taiem cuburi. Costita o taiem felii potrivite. Intr-o oala punem putin ulei la incins,...

Afisate 1411 - 1440 din 1632 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Te simti foarte îndemânatic şi ai chef de meşterit diverse lucruri mici. Din păcate, nimeni nu va aprecia colierele tale din boabe de fasole, aşa că decizi să faci un vudu mic, de mână. Exact când eşti pe punctul de a intra în legătură cu Marele Spirit, un drac de copil îţi aruncă o piatră în casă. Ieşi nervos pe geam şi strigi “Vudu-vă mama voastră de ignoranţi!”.

 
 
 
Retete preferate
Bombonele cu cacao

Voturi:15

Tort de mere

Voturi:14

Toate retetele preferate
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară

de RODIMUR 8

ieri la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

ieri la 15:43

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

pe 04.09 la 17:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]