Pulpele de pui se spala si se taie in doua.
se pun intr-o oala mai mica,la fiert ,circa 20 de minute.
presaram peste ele putina sare si piper.
ceapa o curatam ,o spalam si o tocam marunt.
ardeiul kapia se trece printr-un jet de apa rece(daca sunt prea otetiti)si se taie patratele mai...
Aluatul:
Laptele il punem la incalzit pe foc, cat sa fie caldut.
Untul il topim si il lasam sa se racoreasca.
Intr-un bol punem drojdia facuta bucatele, o lingura zahar, o lingura faina si 5-6 inguri de lapte caldut.
Le amestecam bine, lasam drojdia la cald cam 15 minute.
Cernem faina...
Muschiuletul de porc se taie bucati potrivite.
se spala si se tamponeaza cu niste servete de bucatarie.
morcovul se curata,se spala si se taie rondele.
ciupercile se spala si se feliaza.
rosiile le tocam maruntel.
usturoiul il curatam si il pisam.
luam un as yena si il ungem cu...
Prima data preparam cappucino pe care il lasam sa se racoreasca.
apoi batem frisca lichida intr-un bol,pana se intareste.
separat mixam mascarponele cu zaharul pudra ,coaja de portocala si zaharul vanilat.
incorporam cu o lingura de lemn ,frisca batuta in crema mascarpone.
luam o...
Curatam cartofii,ii spalam si ii taiem bucati mai mari,pe lung.
ardeiul kapia il taiem bucatele.
morcovul il curatam,il spalam si il taiem rondele.
ceapa o curatam,o spalam si o tocam marunt.
intr-o oala,nu foarte mare punem 4-5 linguri ulei.
punem ceapa si o lasam la foc mic 2-3...
Ceapa o curatam ,o spalam si o dam pe masina de tocat,sau pe razatoare.
curatam usturoiul,il spalam si il pisam.
painea o inmuiem in putina apa.
cartoful il curatam,il spalam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
carnea tocata o punem intr-un bol.
peste punem...
Feliile de muschi de porc,le spalam si le tamponam cu niste servetele de bucatarie.
apoi le batem cu un ciocan pentru snitzele,dar nu foarte tare sa le sfaramam.
le condimentam cu sare,piper si boia de ardei.
pe fiecare punem cate un cremvusti,sau cate o bucata(depinde cat de mare este...
Cu cateva ore inainte de a prepara aluatul,se cerne faina si se lasa descoperita intr-o camera incalzita.
se dizolva drojdia in putin lapte caldut . Se amesteca cu o lingura-2 faina pana se obtine o plamadeala de consistenta unei smantani mai groase. Drojdia astfel preagatita se acopera...
Muschiuletul de porc il taiem bucatele mai marisoare.
il spalam si il tamponam cu niste servetele de bucatarie,pentru surplusul de apa.
intr-o oala punem putin ulei.
turnam si carnea acolo si o rumenim putin pe ambele parti.
punem 1 cana si jumatate de apa(sau doua),condimentam cu...
Ardeii galbeni si kapia ii coaceti pe o tabla (sau pe o tigaie grill mai uzata, in cuptor), pe toate partile.
Ii puneti fierbinti intr-o cratita, ii presarati cu sare si ii acoperiti cu un capac.
Ii lasati acolo sa se racoreasca.
Ii decojiti bine, le scoateti cotoarele si semintele. Ii...
Prima data pregatim umplutura:
merele le spalam si le curatam de coaja.
le dam pe razatoare cu ochiuri mari ,apoi intr-un bol le stoarcem sucul.
intr-o tigaie punem 3-4 linguri ulei.
punem merele rase,zaharul ,scortisoara si zaharul vanilat.
le lasam pe foc ,cat sa le prajim...
Cartofii ii curatati si ii spalati.
ii taiati felii mai groase,pe lung.
maslinele le taiati feliute.
ardeiul rosu il curatati de seminte,il spalati si il taiati fasii.
luati o tava de cuptor si o ungeti bine cu ulei.
asezati cartofii,apoi maslinele si ardeii.
intr-un bol...
Rasoalele de porc le spalam bine. Pulpele de pui le spalam si le parlim pe flacara,pe puf.
Telina o curatam,o spalam si o taiem bucati mai mari. Morcovii ii curatam si ii spalam. Cepele le curatam,le spalam si le taiem in patru,fiecare.
Intr-o oala mai mare puneti apa. Adaugati carnea de...
Pastravii se curata,se spala si se sareaza. Se dau la frigider cam o ora,sa isi traga ei sarea. Se ia o tigaie,se pune niste ulei la incins. Pastravii se tavalesc prin malai si se pun la prajit. Se prajesc la foc potrivit, pe ambele parti, pana sunt bine patrunsi. Se scot pe un platou ,pe care...
Pieptul de pui se spala si se taie bucatele. Se pune intr-o craticioara cu apa la fiert cu putina sare si piper.
Separat, se pun la fiert 9 oua cratita cu apa. Se lasa la fiert pana sunt tari, apoi se trec prin jet de apa rece.
Se lasa la racorit si se decojesc, apoi se taie in doua...
Pastramioara o taiem cubulete.
ciupercile le spalam si le taiem bucatele mici.
gogosarii ii tocam marunt.
maslinele le taiem felioare.
luam feliile de paine si le ungem cu branza topita.
peste punem pastrama si ciupercile.
apoi maslinele si gogosarii in otet.
la urma radem...
Branza o dam pe razatoarea cu ochiuri mici,sa nu ramana bulgarasi mari.
adaugam margarina (de la temperatura camerei) si o omogenizam cu branza.
punem praful de copt,iar la urma faina treptat.
framantam pana obtinem aluatul dorit.
pe masa de lucru ,presaram niste faina .
intindem o...
blatul:
separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem ca o bezea,cu zaharul treptat. Adaugam galbenusurile unul cate unul si le incorporam. Punem uleiul,praful de copt si esenta de vanilie. La urma adaugam faina treptat. Luam o tava de tort,o ungem cu putina margarina si o tapetam cu...
Mai intai, pregatim crema:
Intr-o cratita cu fundul mai gros punem laptele rece, faina si zaharul.
Amestecam bine pana faina este complet dizolvata.
Transferam cratita pe foc, focul sa fie potrivit, amestecam continuu cu un tel pana crema se ingroasa ca o budinca.
Cand crema s-a...
Untul impreuna cu zaharul se pune pe foc,pana ce se topeste zaharul.
apoi se ia de pe foc si se adauga zeama de lamaie si coaja de lamaie.
dupa care punem 100 gr nuca de cocos ,iar la urma laptele praf treptat.
invartim bine ca sa nu se faca cocoloase.
lasam sa se raceasca putin...
Carnea de purcel o spalam putin si o portionam.
pulpele de pui le taiem in doua,le parlim putin la flacara aragazului si le spalam bine.
intr-un lighean pregatim marinata.
ceapa o curatam,o spalam si o taiem pestisor.
usturoil il curatam si il pisam.
punem in lighean ceapa si...
blatul:
batem ouale spuma cu zaharul.
adaugam uleiul si praful de copt.
la urma punem esenta si faina.
amestecam bine.
luam o tava mai intinsa de aragaz.
o ungem cu putina margarina si o tapetam cu hartie de copt.
turnam compozitia,o imprastiem peste tot si o dam la cuptro...
Aluat : Mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam untura si uleiul.
Punem otetul, amoniacul stins cu zeama de lamaie, esenta si coaja rasa de lamaie.
Omogenizam bine, iar la urma punem faina treptat, pana iese un aluat usor de modelat si nelipicos. Framantam cu mana aluatul.
Rupem bucatele din...
Fileul de pangasius il dam pe masina de tocat carne.
painea o inmuiem in putina apa si o dam tot pe masina de tocat.
1 ceapa o curatam si o trecem prin masina de tocat.
patrunjelul si mararul verde,il spalam,indepartam cozile si il tocam marunt.
amestecam toate ingredientele de...
Ghebele fierte le lasati la scurs si la racorit.
apoi le tocati cu un cutit ,potrivite ca marime ,nici prea marunt dar nici foarte mari.
castraveciorii le taiati capetele si ii taiati cubulete.
amestecati buretii cu castraveciorii .
apoi puneti maioneza dupa gust.
condimentati cu...
Se ia o tava rotunda de tort detasabila.
se inveleste in folie alimentara.
intr-o cana punem apa,esenta de vanilie si zaharul pudra cu gust de vanilie si facem siropul.
asezam un rand de biscuti si ii insiropam.
punem 500 ml lapte de soia pe foc la fiert.
amestecam plicul de...
Punem intr-un ibric putina apa minerala la incalzit(nu o facem fierbinte ,ci doar calduta).
drojdia o frecam cu o lingura de zahar.
intr-un lighean punem faina.
peste turnam drojdia ,margarina,coaja de portocala,praful de sare,esenta de vanilie si zaharul.
amestecam bine toate aceste...
Mai intai facem aluatul:
drojdia o amestecam cu jumatate lingura zahar si o lingurita lapte caldut,si astfel obtinem maiaua.
amestecam oul cu untul ,zaharul si iaurtul.
punem maiaua cu amestecul de ou,laptele,praful de sare,coaja de portocala.
apoi punem faina treptat pana...
Pestele il curatam bine,il spalam si il portionam.
il tamponam cu un servet curat de surplusul de apa.
il saram putin si il lasam la frigider vreo jumatate de ora sa traga sare.
intr-un castron punem niste faina de malai dar si o lingura faina alba si le amestecam.
punem intr-o tigaie...
Mai intai pregatim legumele:ardeiul rosu si galben il spalam si il taiem cubulete.
ceapa o curatam,o spalam si o tocam.
morcovul il radem ,il spalam si il taiem feliute subtiri.
pastarnacul il curatam,il spalam si il taiem patratele mici.
spalam capurile de peste foarte bine....
Tocanita de pui cu kapia
Pulpele de pui se spala si se taie in doua. se pun intr-o oala mai mica,la fiert ,circa 20 de minute. presaram peste ele putina sare si piper. ceapa o curatam ,o spalam si o tocam marunt. ardeiul kapia se trece printr-un jet de apa rece(daca sunt prea otetiti)si se taie patratele mai...
Poale-n brau
Aluatul: Laptele il punem la incalzit pe foc, cat sa fie caldut. Untul il topim si il lasam sa se racoreasca. Intr-un bol punem drojdia facuta bucatele, o lingura zahar, o lingura faina si 5-6 inguri de lapte caldut. Le amestecam bine, lasam drojdia la cald cam 15 minute. Cernem faina...
Muschiulet la cuptor cu ciuperci si morcov
Muschiuletul de porc se taie bucati potrivite. se spala si se tamponeaza cu niste servete de bucatarie. morcovul se curata,se spala si se taie rondele. ciupercile se spala si se feliaza. rosiile le tocam maruntel. usturoiul il curatam si il pisam. luam un as yena si il ungem cu...
Tort cu crema mascarpone si fructe
Prima data preparam cappucino pe care il lasam sa se racoreasca. apoi batem frisca lichida intr-un bol,pana se intareste. separat mixam mascarponele cu zaharul pudra ,coaja de portocala si zaharul vanilat. incorporam cu o lingura de lemn ,frisca batuta in crema mascarpone. luam o...
Mancare de mazare cu cartofi
Curatam cartofii,ii spalam si ii taiem bucati mai mari,pe lung. ardeiul kapia il taiem bucatele. morcovul il curatam,il spalam si il taiem rondele. ceapa o curatam,o spalam si o tocam marunt. intr-o oala,nu foarte mare punem 4-5 linguri ulei. punem ceapa si o lasam la foc mic 2-3...
Chiftelute la cuptor
Ceapa o curatam ,o spalam si o dam pe masina de tocat,sau pe razatoare. curatam usturoiul,il spalam si il pisam. painea o inmuiem in putina apa. cartoful il curatam,il spalam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. carnea tocata o punem intr-un bol. peste punem...
Rulouri cu cremvusti
Feliile de muschi de porc,le spalam si le tamponam cu niste servetele de bucatarie. apoi le batem cu un ciocan pentru snitzele,dar nu foarte tare sa le sfaramam. le condimentam cu sare,piper si boia de ardei. pe fiecare punem cate un cremvusti,sau cate o bucata(depinde cat de mare este...
Cozonac cu crema de mac si rahat
Cu cateva ore inainte de a prepara aluatul,se cerne faina si se lasa descoperita intr-o camera incalzita. se dizolva drojdia in putin lapte caldut . Se amesteca cu o lingura-2 faina pana se obtine o plamadeala de consistenta unei smantani mai groase. Drojdia astfel preagatita se acopera...
Muschi de porc in sos
Muschiuletul de porc il taiem bucatele mai marisoare. il spalam si il tamponam cu niste servetele de bucatarie,pentru surplusul de apa. intr-o oala punem putin ulei. turnam si carnea acolo si o rumenim putin pe ambele parti. punem 1 cana si jumatate de apa(sau doua),condimentam cu...
Mancare de ardei copti
Ardeii galbeni si kapia ii coaceti pe o tabla (sau pe o tigaie grill mai uzata, in cuptor), pe toate partile. Ii puneti fierbinti intr-o cratita, ii presarati cu sare si ii acoperiti cu un capac. Ii lasati acolo sa se racoreasca. Ii decojiti bine, le scoateti cotoarele si semintele. Ii...
Prajitura cu mere si gem de gutui
Prima data pregatim umplutura: merele le spalam si le curatam de coaja. le dam pe razatoare cu ochiuri mari ,apoi intr-un bol le stoarcem sucul. intr-o tigaie punem 3-4 linguri ulei. punem merele rase,zaharul ,scortisoara si zaharul vanilat. le lasam pe foc ,cat sa le prajim...
Cartofi cu masline la cuptor
Cartofii ii curatati si ii spalati. ii taiati felii mai groase,pe lung. maslinele le taiati feliute. ardeiul rosu il curatati de seminte,il spalati si il taiati fasii. luati o tava de cuptor si o ungeti bine cu ulei. asezati cartofii,apoi maslinele si ardeii. intr-un bol...
Racituri
Rasoalele de porc le spalam bine. Pulpele de pui le spalam si le parlim pe flacara,pe puf. Telina o curatam,o spalam si o taiem bucati mai mari. Morcovii ii curatam si ii spalam. Cepele le curatam,le spalam si le taiem in patru,fiecare. Intr-o oala mai mare puneti apa. Adaugati carnea de...
O masa cu pastrav
Pastravii se curata,se spala si se sareaza. Se dau la frigider cam o ora,sa isi traga ei sarea. Se ia o tigaie,se pune niste ulei la incins. Pastravii se tavalesc prin malai si se pun la prajit. Se prajesc la foc potrivit, pe ambele parti, pana sunt bine patrunsi. Se scot pe un platou ,pe care...
Aperitive oua umplute cu piept de pui
Pieptul de pui se spala si se taie bucatele. Se pune intr-o craticioara cu apa la fiert cu putina sare si piper. Separat, se pun la fiert 9 oua cratita cu apa. Se lasa la fiert pana sunt tari, apoi se trec prin jet de apa rece. Se lasa la racorit si se decojesc, apoi se taie in doua...
Pizza pe paine cu branza topita
Pastramioara o taiem cubulete. ciupercile le spalam si le taiem bucatele mici. gogosarii ii tocam marunt. maslinele le taiem felioare. luam feliile de paine si le ungem cu branza topita. peste punem pastrama si ciupercile. apoi maslinele si gogosarii in otet. la urma radem...
Saratele ~2~
Branza o dam pe razatoarea cu ochiuri mici,sa nu ramana bulgarasi mari. adaugam margarina (de la temperatura camerei) si o omogenizam cu branza. punem praful de copt,iar la urma faina treptat. framantam pana obtinem aluatul dorit. pe masa de lucru ,presaram niste faina . intindem o...
Tort cu jeleu de visine si crema de ciocolata
blatul: separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem ca o bezea,cu zaharul treptat. Adaugam galbenusurile unul cate unul si le incorporam. Punem uleiul,praful de copt si esenta de vanilie. La urma adaugam faina treptat. Luam o tava de tort,o ungem cu putina margarina si o tapetam cu...
Alba ca zapada
Mai intai, pregatim crema: Intr-o cratita cu fundul mai gros punem laptele rece, faina si zaharul. Amestecam bine pana faina este complet dizolvata. Transferam cratita pe foc, focul sa fie potrivit, amestecam continuu cu un tel pana crema se ingroasa ca o budinca. Cand crema s-a...
Raffaello
Untul impreuna cu zaharul se pune pe foc,pana ce se topeste zaharul. apoi se ia de pe foc si se adauga zeama de lamaie si coaja de lamaie. dupa care punem 100 gr nuca de cocos ,iar la urma laptele praf treptat. invartim bine ca sa nu se faca cocoloase. lasam sa se raceasca putin...
Friptura asortata festiva
Carnea de purcel o spalam putin si o portionam. pulpele de pui le taiem in doua,le parlim putin la flacara aragazului si le spalam bine. intr-un lighean pregatim marinata. ceapa o curatam,o spalam si o taiem pestisor. usturoil il curatam si il pisam. punem in lighean ceapa si...
Rulada cu nutella si crema cu frisca
blatul: batem ouale spuma cu zaharul. adaugam uleiul si praful de copt. la urma punem esenta si faina. amestecam bine. luam o tava mai intinsa de aragaz. o ungem cu putina margarina si o tapetam cu hartie de copt. turnam compozitia,o imprastiem peste tot si o dam la cuptro...
Desert nuci umplute
Aluat : Mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam untura si uleiul. Punem otetul, amoniacul stins cu zeama de lamaie, esenta si coaja rasa de lamaie. Omogenizam bine, iar la urma punem faina treptat, pana iese un aluat usor de modelat si nelipicos. Framantam cu mana aluatul. Rupem bucatele din...
Chiftelute de peste marinate
Fileul de pangasius il dam pe masina de tocat carne. painea o inmuiem in putina apa si o dam tot pe masina de tocat. 1 ceapa o curatam si o trecem prin masina de tocat. patrunjelul si mararul verde,il spalam,indepartam cozile si il tocam marunt. amestecam toate ingredientele de...
Salata de ghebe
Ghebele fierte le lasati la scurs si la racorit. apoi le tocati cu un cutit ,potrivite ca marime ,nici prea marunt dar nici foarte mari. castraveciorii le taiati capetele si ii taiati cubulete. amestecati buretii cu castraveciorii . apoi puneti maioneza dupa gust. condimentati cu...
Tortul meu si al mamei
Se ia o tava rotunda de tort detasabila. se inveleste in folie alimentara. intr-o cana punem apa,esenta de vanilie si zaharul pudra cu gust de vanilie si facem siropul. asezam un rand de biscuti si ii insiropam. punem 500 ml lapte de soia pe foc la fiert. amestecam plicul de...
Gogosi de post
Punem intr-un ibric putina apa minerala la incalzit(nu o facem fierbinte ,ci doar calduta). drojdia o frecam cu o lingura de zahar. intr-un lighean punem faina. peste turnam drojdia ,margarina,coaja de portocala,praful de sare,esenta de vanilie si zaharul. amestecam bine toate aceste...
Gogosi cu branza
Mai intai facem aluatul: drojdia o amestecam cu jumatate lingura zahar si o lingurita lapte caldut,si astfel obtinem maiaua. amestecam oul cu untul ,zaharul si iaurtul. punem maiaua cu amestecul de ou,laptele,praful de sare,coaja de portocala. apoi punem faina treptat pana...
Cod cu malai
Pestele il curatam bine,il spalam si il portionam. il tamponam cu un servet curat de surplusul de apa. il saram putin si il lasam la frigider vreo jumatate de ora sa traga sare. intr-un castron punem niste faina de malai dar si o lingura faina alba si le amestecam. punem intr-o tigaie...
Bors de peste manastiresc
Mai intai pregatim legumele:ardeiul rosu si galben il spalam si il taiem cubulete. ceapa o curatam,o spalam si o tocam. morcovul il radem ,il spalam si il taiem feliute subtiri. pastarnacul il curatam,il spalam si il taiem patratele mici. spalam capurile de peste foarte bine....