Se topeste ciocolata cu 20 gr unt, la foc mic sau la baie de abur.
Se topeste si zaharul in alt vas, dupa ce s-a topit adaugam 50 gr de unt. amestecam bine si cu mare atentie,
apoi se adauga semintele de floarea soarelui si ananasul uscat (cel pe care l-am avut eu era taiat deja in...
Pregatim aluatul: taiem untul cubulete si lasam la temperatura camerei, adaugam zaharul, esenta de vanilie si amestecam pana devine ca o crema, adaugam si ouale, iarasi amestecam. Dupa care adaugam faina si praful de copt, framantam cu degetele pana obtinem un aluat tare.
Se pune aluatul la...
Se topeste ciocolata cu untul la baie de aburi. Se lasa la racit. Intre timp se bat ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul se adauga si faina.
Se incorporeaza atent amestecul de ciocolata si unt in compozita de oua cu faina.
Tava si formele de briose se ung cu unt, se pune compozitia in...
Preparam blatul: separam galbenusurile de albusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si batem pana se intaresc bine.
Separat batem si galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie. Adaugam galbenusurile peste spuma de albusuri, adaugam faina si amestecam usor de jos...
Punem faina intr-un bol, adaugam untul taiat cubulete si tinut in prealabil la temperatura camerei,
adaugam smantana, apoi zaharul si oul, esenta de vanilie si framantam un aluat tare, daca mai e nevoie de faina punem pana nu se lipeste aluatul de degete.
Lasam aluatul la frigider pana...
Blatul:
Se taie untul sau margarina cubulete si se lasa la temperatura camerei. Se adauga faina, zaharul, ouale esenta si putina sare. Se framanta aluatul si se da la frugider sau congelator pana pregatim fructele.
Perele se curata si se taie feliute subtiri, bobitele de...
Preparam blatul: in albusurile batute spuma se adauga zaharul, se bat pana se obtine bezeaua.
Galbenusurile batute cu uleiul se adauga peste bezea. Se amesteca usor de jos in sus si se adauga faina. Se toarna compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace la temperatura de 180...
Blat:
Se separa ouale. Albusurie se bat spuma cuputina sare si cu zaharul. Galbenusurile se bat cu uleiul.Incorporam galbenusurile in spuma de albusuri si amestecam usor de jos in sus.
Faina si cacaua cernute se incorporeaza si ele in compozitia pufoasa. La fel si praful de copt.
Se...
Branza se amesteca cu ouale, zaharul si zaharul vanilat. Dupa ce s-a omogenizat bine totul adaugam faina (puteti pune mai multa sau mai putina, in functie de cat de moale este branza), astfel incat sa puteti modela bilutele.
Intr-o farfurie punem putina faina.
Dupa ce am format bilutele le...
Ouale de bat bine cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare pana devin mai albe.
Se incorporeaza smantana. Se cerne praful de copt si faina si se adauga treptat.
Visinele fara samburi si scurse in prealabil se dau prin putina faina si se incorporeaza si ele in aluat.
Se pune tot...
Ouale se separa, se bat albusurile spuma, galbenusurile se bat cu zaharul, se bate frisca.
Se amesteca frisca cu galbenusurile, se adauga albusurile, se omogenizeaza totul atent.
Capsunile se dau prin blender, la fel si visinele.
Compozitia se imparte in 3 parti si se adauga capsunile...
Blat:
Albusurile se bat spuma cu sare dupa care se adauga zaharul, se mixeaza pana la obtinerea bezelei, galbenusurile se amesteca cu uleiul si se toarna peste bezea, se adauga faina si cacaoa cernute, se omogenizeaza totul atent. Se toarna compozitia intr-o tava cu pereti detasabili unsa si...
Spalam si scurgem visinele, dupa care le scoatem samburii si le lasam cu zaharul cat timp pregatim clatitele.
Pregatim clatitele : se bat ouale cu zaharul si sarea, se adauga putin lapte (aprox. un sfert din cantitate), se incorporeaza toata faina (chiar daca aluatul devine mai tare), apoi se...
Crantz cu cereale si seminte
Se topeste ciocolata cu 20 gr unt, la foc mic sau la baie de abur. Se topeste si zaharul in alt vas, dupa ce s-a topit adaugam 50 gr de unt. amestecam bine si cu mare atentie, apoi se adauga semintele de floarea soarelui si ananasul uscat (cel pe care l-am avut eu era taiat deja in...
Tarta deosebita cu mere
Pregatim aluatul: taiem untul cubulete si lasam la temperatura camerei, adaugam zaharul, esenta de vanilie si amestecam pana devine ca o crema, adaugam si ouale, iarasi amestecam. Dupa care adaugam faina si praful de copt, framantam cu degetele pana obtinem un aluat tare. Se pune aluatul la...
Desert cu ciocolata
Se topeste ciocolata cu untul la baie de aburi. Se lasa la racit. Intre timp se bat ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul se adauga si faina. Se incorporeaza atent amestecul de ciocolata si unt in compozita de oua cu faina. Tava si formele de briose se ung cu unt, se pune compozitia in...
Rulada cu crema de halva
Preparam blatul: separam galbenusurile de albusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si batem pana se intaresc bine. Separat batem si galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie. Adaugam galbenusurile peste spuma de albusuri, adaugam faina si amestecam usor de jos...
Tarta cu mere caramelizate
Punem faina intr-un bol, adaugam untul taiat cubulete si tinut in prealabil la temperatura camerei, adaugam smantana, apoi zaharul si oul, esenta de vanilie si framantam un aluat tare, daca mai e nevoie de faina punem pana nu se lipeste aluatul de degete. Lasam aluatul la frigider pana...
Tarta cu pere si struguri
Blatul: Se taie untul sau margarina cubulete si se lasa la temperatura camerei. Se adauga faina, zaharul, ouale esenta si putina sare. Se framanta aluatul si se da la frugider sau congelator pana pregatim fructele. Perele se curata si se taie feliute subtiri, bobitele de...
Tarta cu mure
Preparam blatul: in albusurile batute spuma se adauga zaharul, se bat pana se obtine bezeaua. Galbenusurile batute cu uleiul se adauga peste bezea. Se amesteca usor de jos in sus si se adauga faina. Se toarna compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace la temperatura de 180...
Tort cu mousse de piersici
Blat: Se separa ouale. Albusurie se bat spuma cuputina sare si cu zaharul. Galbenusurile se bat cu uleiul.Incorporam galbenusurile in spuma de albusuri si amestecam usor de jos in sus. Faina si cacaua cernute se incorporeaza si ele in compozitia pufoasa. La fel si praful de copt. Se...
Russian Cheese Pancakes
Branza se amesteca cu ouale, zaharul si zaharul vanilat. Dupa ce s-a omogenizat bine totul adaugam faina (puteti pune mai multa sau mai putina, in functie de cat de moale este branza), astfel incat sa puteti modela bilutele. Intr-o farfurie punem putina faina. Dupa ce am format bilutele le...
Chec cu visine
Ouale de bat bine cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare pana devin mai albe. Se incorporeaza smantana. Se cerne praful de copt si faina si se adauga treptat. Visinele fara samburi si scurse in prealabil se dau prin putina faina si se incorporeaza si ele in aluat. Se pune tot...
Inghetata Semifreddo
Ouale se separa, se bat albusurile spuma, galbenusurile se bat cu zaharul, se bate frisca. Se amesteca frisca cu galbenusurile, se adauga albusurile, se omogenizeaza totul atent. Capsunile se dau prin blender, la fel si visinele. Compozitia se imparte in 3 parti si se adauga capsunile...
Tort cu branza si capsuni
Blat: Albusurile se bat spuma cu sare dupa care se adauga zaharul, se mixeaza pana la obtinerea bezelei, galbenusurile se amesteca cu uleiul si se toarna peste bezea, se adauga faina si cacaoa cernute, se omogenizeaza totul atent. Se toarna compozitia intr-o tava cu pereti detasabili unsa si...
Rulouri de clatite cu visine
Spalam si scurgem visinele, dupa care le scoatem samburii si le lasam cu zaharul cat timp pregatim clatitele. Pregatim clatitele : se bat ouale cu zaharul si sarea, se adauga putin lapte (aprox. un sfert din cantitate), se incorporeaza toata faina (chiar daca aluatul devine mai tare), apoi se...