publicat la 30.08.2017
publicat la 31.07.2017
publicat la 31.07.2017
Ești hiperactiv și determinat să valofirici fiecare clipă, chiar și pe alea în care ar trebui sa dormi. Fii cu băgare de seamă, dacă te duci la culcare atât de târziu şi te trezești atât de devreme, s-ar putea să te întalnești cu tine pe hol…!
Bucataras.ro
[email protected]
Fursecuri fragede de post
Eu am folosit doar jumatate din cantitatile care erau pentru aceste fursecuri si mi-au iesit 13 bucati (26 jumatati). Am inceput prin a face aluatul care este foarte simplu de facut, margarina lasata la temperatura camerei inainte de a fi folosita se mixeaza cu zaharul pudra, apoi pe rand am...
Paine
Faina se amesteca cu sarea,drojdia si se toarna peste apa calduta treptat. Se framanta apoi se toarna ulei de masline,incorporand amandoua linguri. Am framantat circa 10 minute,apoi am batut-o de masa de 10 ori.Se lasa la loc cald ,acoperit cu folie alimentara circa 30 de minute . I se da...
Tort cu bezea de nuca si cafea
Am inceput prin a pregati blaturile,cu o seara inainte dar se pot face si in aceeasi zi in care se prepara tortul. Primul blat : Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare apoi cu zaharul.Am adaugat galbenusurile treptat,amestecand dupa fiecare galbenus,apoi laptele,uleiul si faina...
Foi de miere de albine
Pe planseta punem faina,bicarbonatul,scortisoara si turnam compozitia fiarta( mierea,untul,zaharul,laptele se pun intr-o cratita cu fund dublu pana se topesc si incepe sa fiarba se opreste si se toarna peste faina) Se face un aluat din care trebuie sa iasa 3-4 foi,mie mi-au iesit 3( fiind...
Tort cu ciocolata si mascarpone
Pentru blat: Topim untul impreuna cu ciocolata. Mixam zaharul cu oul cam 2-3 minute,adaugam faina amestecata cu praful de copt,apoi ciocolata cu untul. Coacem intr-o forma unsa cu unt si faina si coacem cam 10-12 minute. Pentru ganache: Infierbantam bine frisca lihida,adaugam...
Gogosi cu carne de vita presata
Se incepe cu aluatul care trebuie sa creasca. Laptele se incalzeste,se adauga zaharul si drojdia si se lasa la crescut cam 15 minute. Cartofii fierti si razuiti se pun intr-un bol in care vom pregatii aluatul,faina,praful de sare,untul,galbensurile si drojdia crescuta. Se framanta...
Paste cu pui la cuptor
Pastele se pun la fiert si se lasa cat e scris pe ambalaj. Puiul se taie bucati si se pune intr-o tigaie impreuna cu o lingura de ulei de masline si se lasa cateva minute,apoi se adauga o lingura de miere pana se rumeneste putin. Se i-a de pe foc si se pune intr-o farfurie. In tigaia in...
Chec marmorat (zebra)
Am inceput prin a bate albusurile spuma cu un praf de sare, apoi am adaugat treptat zaharul si zaharul vanilinat. Cand bezeaua este sticloasa, ferma, se adauga galbenusile amestecate inainte cu cele 4 linguri de ulei, ca la maioneza. Cu un spatula, am omogenizat usor, apoi am adaugat si...
Tort cu trei feluri de ciocolata
Am inceput cu blatul,pe care l-am simplificat eu putin,dar a iesit la fel de bun Am folosit o tava de 20 cm. Am tapetat-o cu hartie de copt. Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare apoi am adaugat zaharul brun. Separat am amestecat faina cu praful de copt,un praf de sare,nuca...
Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de capsuni si smantana
Reteta de preparare a papanasilor Branza dulce se amesteca cu oul,zaharul,zaharul vanilinat,coaja de lamaie. Faina se amesteca cu praful de copt si praful de sare. Se amesteca cele doua si se lasa la odihnit 10-15 minute. Se formeaza cateva cercuri specifice papanasilor si cateva...
Pizza de casa
Se face aluatul si se lasa la dospit cam 30 de minute. Dupa ce a crescut aluatul se intinde si se pune in tava si se face o pasta din oregano,busuioc,sare,piper ,lingura de ulei de masline,pasta de tomate. Se pune sunca rupta bucati,ciupercile spalate si feliate,porumbul,ouale . Se baga...
Dulceata de piersici
Am inceput prin a decojii piersicile si a le taia in 3,4 bucati. Am pus zaharul,le-am acoperit si le-am lasat peste noapte la frigider. Usoara prima parte :) Am pasat piersicile si le-am pus intr-o oala incapatoare apoi le-am lasat sa fiarba la foc mic timp de vreo 4 ore, luand spuma din...
Prajitura cu iaurt de piersici
Foarte simpla aceasta prajitura. Am inceput prin a tapeta o tava de chec cu folie alimentara. Piscoturile se trec prin sucul de la compot si se tapeteaza forma de chec cu ele. Gelatina se pune la hidratat in 200 ml suc din compot. Crema am obtinut-o prin amestecarea branzei Almette cu...
Omleta cu legume la cuptor
Ouale se bat cu telul impreuna cu condimentele,se adauga pe rand legumele,dovlecelul trebuie dat pe razatoarea mica,se adauga laptele si la final faina. Se pune intr-o tigaie,se pune deasupra rosia felii,si se baga la cuptor pana se rumeneste putin. Simplu si foarteee buunn!!!
Chec pufos cu capsuni
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,apoi se adauga treptat zaharul,eu l-am adaugat cam in 4 transe, apoi cand bezeaua e ferma se adauga galbenusurile impreuna cu praful de copt,cu o spatula se omogenizeaza bine ,iar apoi se incorporeaza si uleiul,apoi laptele. Se adauga faina in 2...
Spuma de capsuni
Albusurile se bat spuma cu praful de sare,iar apoi se adauga treptat si zaharul (eu pun cate 2 linguri) Se bate bine bezeaua apoi se adauga frisca si se mai bate sau se mixeaza. Capsunile se sfaramiteaza cu furculita si se adauga peste bezea, apoi se amesteca usor. Se pune in pahare si...
Tarta cu crema de vanilie si capsuni
Am inceput prin a face aluatul : Se amesteca faina cu zaharul vanilinat,zaharul,coaja de lamaie,praful de sare si se adauga untul bucati.Se amesteca pana cand aluatul devine ca nisipul.Atunci se adauga galbenusurile si se formeaza o bila de aluat care se pune la frigider pentru 30 minute.Apoi se...
Cozonac cu nuca si cacao
Intr-un bol punem faina,galbenusurile frecate cu 100 ml ulei, "ca la maioneza", laptele impreuna cu drojdia si cele 3 linguri de zahar, care inainte de a fii puse in aluat se lasa la fermentat 15 minute, coaja de lamaie, zaharul vanilinat, un praf de sare,un praf de copt si se framanta...
Panna cotta cu capsuni
Frisca,laptele 2 linguri de zahar se pun intr-o cratita cu fund dublu,pana se incalzeste. Se pune pastaia ,semintele de vanilie,si cele 10 g de gelatina preparat anterior conform instructiunilor de pe ambalaj. Se pun in forme si se pun intr-o tava ca sa stea inclinate.( m-am cam chinuit la...
Tarta cu ciocolata
Pentru aluat, faina se cerne pe o masa de lucru, se pune coaja de la lamaie,sarea,zaharul vanilinat, untul si se sfaramiteaza pana ajunge la textura unui nisip umed. Se adauga zaharul si galbenusurile si se incorporeaza fara a lucra prea mult aluatul. I se da o forma rotunda si se pune la odihnit...
Krem alla krem
Am inceput cu blatul: Se separa galbenusurile de albusuri si cele din urma se bat cu un praf de sare ,apoi se adauga treptat si zaharul. Se bate cu telul sau mixerul pana devine o bezea ferma si se adauga in 2 reprize praful de la crema olle de ciocolata. Se omogenizeaza bine si se pune...
Piept de pui aromat cu cartofi la cuptor
Cantitatile de condimente sunt dupa alegerea fiecaruia cat vrea sa puna sau nu. Am spalat pieptul de pui,i-am luat pielita si i-am facut niste taieturi pe fiecare parte. Am pus ulei de masline,usturoi intre crestaturi,sare,piper si fucks de pui. Se face si o marinata din 50 ml vin,...
Tort aniversar cu crema de ciocolata ,mousse de zmeura si banda de ciocolata
Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, pana devine ferma bezeaua apoi se adauga treptat zaharul pana devine ferma si lucioasa,se adauga galbenusurile impreuna cu praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se incorporeaza usor faina impreuna cu cacaoa,si se pune intr-o forma de...
Foietaj cu carnati de bere
Aluatul trebuie sa fie decongelat la temperatura camerei. Se intinde o foaie si se taie in patratele, mie mi-au iesit 12 bucati. Se ung cu o lingura de mustar sau deloc daca nu va place si se pune in mijloc un carnat de bere. Se ruleaza se fac cateva taieturi cu un cutit si se ung cu un...
Fasole cu costita afumata de porc
Fasolea se pune la inmuiat apoi se pune intr-o cratita cu apa rece. Cand clocoteste se pun coastele afumate, spalate si taiate in bucati potrivite. Separat intr-o tigaie se pun morcovii taiati sau dati pe razatoare, ardeiul si ceapa taiate mic. Se distuie in cateva linguri de ulei, apoi...
Placinte poale-n brau
Pentru inceput se pun cam 4-5 linguri de lapte caldut intr-un bol peste care se adauga drojdia si se lasa cca 15 min. sa fermenteze. Intre timp, cernem faina, facem cu mana loc in mijloc unde vom turna restul de lapte ramas in care se adauga zaharul si se pune pe foc pana se topeste zaharul,...
Budinca de gris cu caramel, reteta delicioasa pentru un desert senzational
Cum se prepara Budinca de gris cu caramel, reteta delicioasa pentru un desert senzational: Se fierbe in clocot laptele cu 10 linguri de zahar si coaja de lamaie. Se adauga grisul in ploaie,amestecand tot timpul cu telul.Cand grisul s-a umflat se lasa sa se raceasca si se se adauga untul si...
Chec cu lamaie
Pentru inceput mi-am pregatit toate ingredientele si am topit untul la cuptorul cu microunde. Ouale se bat bine cu zaharul,se adauga zaharul si se bate pana se topeste zaharul,apoi se adauga untul topit,coaja de lamaie,laptele se mai bate un pic cu telul si apoi se adauga faina amestecata cu...
Ciorba de pui a la grec
Intr-o oala de 5 l se pune apa rece cu sare pe foc. Se adauga bucatile de pui si cand spumeaza se ia cu o lingura si se repeta pana cand nu mai este spuma de la pui. Se adauga legumele curatate si spalate bine, taiate bucati. Se condimenteaza si se lasa la foc mic timp de o ora. Se...
Briose
Pentru inceput ouale se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana are consistenta unei creme si se dubleaza volumul. Treptat se incorporeaza si uleiul,laptele. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza usor in crema. Jumatate din compozitie se amesteca cu cacaoa. Formele se...