Alexandra Burz

1

Bucataras
incepator

Sebes, judet alba

Bucataras din 12.07.2013

RETETE192
PRIETENI330
Retete / Dulciuri

Briose cu fructe confiate

In Dulciuri la 5 Mar 2014

Punem intr-un bol ingredientele si le amestecam. Taiem ananasul felioare subtiri si incorporam in compozitie. Impartim in forme de copt pentru briose si presaram deasupra cubulete de portocala confiata. Dam la cuptorul incins in prealabil, pentru 15-20 minute la foc potrivit.

Tarta cu fructe " 1 Martie "

In Prajituri la 1 Mar 2014

Pregatim blatul. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu zaharul vanilat si 4 linguri zahar tos. Galbenusurile le frecam bine cu praful de copt. Incorporam in spuma de albusuri galbenusurile si faina, amestecand cu o lingura de sus in jos. Coacem...

Salam de biscuiţi, reţetă cu unt

In Prajituri la 24 Feb 2014

Salam de biscuiţi, reţetă cu unt Rupeti biscuitii in bucati mici. Puneti laptele la incalzit, adaugati zaharul, cacaua si romul. Amestecati pana ce se topeste zaharul. Adaugati peste biscuiti si amestecati pana la omogenizare. Adaugati untul moale.  Amestecati....

Gem aromat de mure

In Dulceata / Gem la 24 Feb 2014

Spalam bine murele si le lasam la scurs intr-o sita. Facem un sirop din apa cu zahar. Punem la fiert apa cu zaharul, amestecand din cand in cand, cand zaharul este topit, adaugam vanilia si sofranul. Mai lasam sa fiarba 5 minute. Adaugam zeama de lamaie, murele si...

Crema de zahar ars

In Dulciuri la 22 Feb 2014

Intr-o craticioara punem aproximativ 150 gr zahar la caramelizat. Intr-un bol mixam restul de zahar cu ouale si zaharul vanilat pana se albesc si devine o compozitie spumoasa, dupa care adaugam laptele si amestecam pana la omogenizare. Inbracam craticioara in caramel, dupa care adaugam...

Savarine

In Prajituri la 22 Feb 2014

Pentru savarine: Puneti faina intr-un bol, amestecati laptele cu drojdia uscata si zaharul, dupa care adaugati-l peste faina. Adaugati ouale si uleiul, amestecand compozitia cu o lingura pentru ca va fi foarte moale. Adaugati sarea si amestecati aluatul pentru 5 minute, dupa care...

Prajitura "Yoli"

In Prajituri la 3 Feb 2014

Deoarece crema necesita timp pentru racire, incepem prima data cu pregatirea acesteia. CREMA: Mixam bine galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Intr-un bol, amestecam praful de budinca cu amidonul, dupa care turnam usor laptele amestecand continuu cu ajutorul unui tel pana...

Clatite aromate cu ciocolata si banane

In Dulciuri la 31 Ian 2014

Intr-un bol amestecam faina, zaharul pudra, oulae, coaja de la lamaie si portocala, esenta de vanilie si laptele. Amestecam pana devine o compozitie omogena. Incingem o tigaie antiaderenta, ungem cu putin ulei si coacem pe rand clatitele. Ciocolata o dam pe razatoarea mica, bananele le...

Briose cu nuca

In Prajituri la 29 Ian 2014

Intr-un bol se pun faina, zaharul tos, ouale, praful de copt, esenta de vanilie, zaharul vanilat bourbon, laptele, uleiul si 200 gr nuci taiate marunt. Se mixeazala viteza mare 5 minute. Umplem formele pentru copt briose din silicon, punand cate o lingura din compozitia respectiva in...

Tort "Sah" aromat

In Torturi la 24 Ian 2014

Blatul: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat. Galbenusurile se amesteca cu praful de copt pana devine o compozitie spumoasa. Se adauga galbenusurile peste spuma de albuse si se amesteca de sus in jos. Se adauga faina,...

Cornulete fragede cu nuca

In Dulciuri la 19 Ian 2014

Intr-un bol se pun toate ingredientele Se amesteca Se adauga faina pana se formeaza un aluat care poate fi "manuit" bine Formati cornulete de aproximativ 5-10 cm sub forma de semiluna Asezati-le pe o tava tapetata cu hartie de copt si dati-le la cuptor pt 15-20 minute la 180...

Briose cu ciocolata

In Prajituri la 19 Ian 2014

Intr-un bol se pun toate ingredientele Rupem ciocolata bucatele Ingredientele se mixeaza Se aranjeaza formele pentru briose intr-o tava  Se pune cate o lingura din compozitie in forma Le dam la cuptor pentru 15 minute

Figurine cu chimen si cascaval

In Dulciuri la 17 Ian 2014

Intr-un bol se pune faina, sarea, zaharul, unsoarea, margarina, smantana, 1 ou Intr-o cana se dizolva drojdia in laptele caldut Se adauga peste compozitie 200 gr cascaval se rade pe razatoarea mica si se adauga si el in bol Se framanta bine pana la omogenizare Aluatul obtinut se...

Prajitura "Petre Roman"

In Prajituri la 15 Ian 2014

BLAT: Separam albusurile de galbenusuri Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si zaharul Galbenusurile le frecam bine cu praful de copt Amestecam cele doua compozitii obtinute Adaugam faina treptat, apoi nucile macinate, amestecand de sus in jos Turnam compozitia...

Chec cu nuca - Reteta gustoasa pentru un desert pufos

In Dulciuri la 15 Ian 2014

Cum se prepara Chec cu nuca - Reteta gustoasa pentru un desert pufos Se separa albusele de galbenusuri Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, zaharul adaugat treptat si zaharul vanilat Galbenusurile se freaca bine cu praful de copt Se adauga galbenusurile in spuma tare si se...

Reteta de preparare a papanasilor

In Dulciuri la 11 Ian 2014

Reteta de preparare a papanasilor Se separa albusurile de galbenusuri Intr-un bol se amesteca branza de vaci cu galbenusurile, zaharul vanilat, jumatate din zaharul tos si praful de copt Se adauga albusurile batute spuma tare cu un praf de sare si restul de zahar Se adauga faina...

Tort aniversar

In Torturi la 6 Ian 2014

Se pregateste crema de zahar ars Ouale intregi se mixeaza cu zaharul, cand primesc o consistenta spumoasa se adauga laptele Intr-o cratita separat se caramelizeaza zaharul si imbracam frumos cratita in caramel Se adauga compozitia obtinuta mai sus si se da la cuptor pt 30-40 minute...

Foi de napolitana cu crema caramel (Foi Lica)

In Prajituri la 21 Dec 2013

Se mixează jumătate din cantitatea de zahăr şi ouăle, până la omogenizare. Restul de zahăr se pune într-un vas şi se caramelizează la foc mediu, până când capătă o nuanţă aurie Se ia vasul de pe foc Peste caramel se pun untul, nucile, romul şi,...

Tort cu ciocolata si crema de unt

In Torturi la 21 Dec 2013

BLATUL: Se separa albusele de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat. Separat se freaca galbenusurile cu praful de copt. Cand spuma e gata se adauga galbenusurile treptat, amestecand cu o lingura de sus in jos. Se adauga la...

Cremes

In Prajituri la 16 Dec 2013

Intr-un bol se pune laptele, se adauga praful pentru crema de cremes si se mixeaza conform instructiunilor de pe cutie. Separat se mixeaza frisca lichida pana devine o spuma tare. Se adauga in crema obtinuta anterior si se amesteca de sus in jos cu o lingura. Se umplu foile de cremes....

Tort cu nuca

In Torturi la 19 Noi 2013

Blatul: S e separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat. Galbenusurile se amesteca cu praful de copt. Cand spuma este tare se adauga galbenusurile, faina si nuca treptat, amestecandu-se usor de sus in jos. Se pune intr-o forma...

Tort cu crema de ciocolata alba

In Torturi la 6 Noi 2013

Blatul: Se separa albusurile de galbenusuri Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat Se adauga galbenusurile frecate cu praful de copt, amestecandu-se cu o lingura de susu in jos Se adauga treptat faina, procedandu-se la fel Se...

Salam de biscuiţi, reţetă cu nuca

In Dulciuri la 5 Noi 2013

Salam de biscuiţi, reţetă cu nuca Biscuitii se rup in bucatele mici Zaharul se dizolva in laptele caldut, dupa care se adauga cacaua, esenta de rom Se toarna compozitia peste biscuiti, se adauga nuca si untul moale, amestecandu-se pana la omogenizare Se ruleaza pe o punga sau...

Prajitura cu mere

In Prajituri la 14 Oct 2013

Intr-un vas se pun faina, untura, ouale, laptele, zaharul vanilat, coaja de lamaie si portocala. Se amesteca toate, de preferabil cu mana, pana se omogenizeaza compozitia. Se baga intr-o folie sau punga si se da la frigider pt 60 minute. Curatam intre timp merele, le dam pe razaroarea...

Desert de vara cu fructe

In Dulciuri la 14 Aug 2013

Se pregateste budinca conform instructiunilor de pe plic Fructele se taie felioare Se aseaza in cupe (sau pahare) un strat crema, fructe, piscoturi insiropate in sucul de ananas Se repeta faza pana se umplu cupele Deaspupra se decoreaza cu frisca si fructe

Tarta rapida cu fructe de sezon

In Dulciuri la 8 Aug 2013

Budinca se pregateste conform instructiunilor de pe plic Fructele se curata si se taie dupa preferinta Budinca calda se toarna peste blatul de tarta (eu l-am folosit cel din comert gata facut pt a evita caldurile suplimentare :)  ) Deasupra se aseaza fuctele dupa bunul plac si...

Clatite cu ciocolata si aroma de scortisoara

In Dulciuri la 27 Iul 2013

Se amesteca ingrdientele cu mixerul sau telul pana ce compozitia devine ca o smantana groasa. Se coc in tigaie, se umplu cu finetti  

Lemon Meringue Pie

In Prajituri la 26 Iul 2013

Se prepara un blat din 6 oua, 150 gr zahar, 150 gr faina, praful de copt, vanilia si esenta de lamaie. se separa albusurile de galbenusuri albusurile se bat spuma cu zaharul si vanilia se adauga galbenusurile amestecate cu praful de copt si faina treptat, amestecand de sus in jos cu...

Afisate 31 - 58 din 58 retete    

Postari recente

publicat la 12.07.2019

Desert Fantezie cu ciocolata

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Poartă şosete ude înainte de a merge culcare! Ceva incredibil se va întâmpla! Te vei uda la picioare!

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 29

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]