Amesteci branza cu ceapa, ouale fierte si tocate marunt. Adaugi zeama de lamaie si patrunjelul tocat fin. Iei feliile de paine si le ungi cu crema rezultata.
E un sandvis pe cat de usor de facut pe atat de gustos :d
Pentru chifle se framanta aluat normal, se lasa la crescut si se coc aproximativ 30 minute.
Pentru piftele se amesteca carnea si restul ingredientelor si se fac piftele de dimensiunea dorita si se prajesc in baie de ulei. Se scot pe un servetel sa absoarba excesul de ulei.
Se ia o chifla se...
Taiati ceapa marunt si caliti-o in putin ulei. Taiati ardeiul cubulete. Taiati cat mai marunt mararul. Spargeti cate 3 oua in 3 castroane diferite. In primul adaugati ceapa calita, in al doilea mararul,in al treilea ardeiul gras. Telemeaua rasa impartiti-o in cele 3 castroane. Bateti cu o...
Cotletele de porc se condimenteaza din belsug si se pun la frigider pt cel putin 1 ora. Dupa ce se marineaza se frig intr-o tigaie pe o parte si pe alta pana se rumenesc putin, apoi se pune ceapa taiata, morcovul si se calesc impreuna. Se pune o cescuta de apa si se lasa sa fiarba inabusit. Daca...
Blatul: se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si zaharul. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul ca la maioneza, se adauga esenta de rom. Se toarna peste albusuri si se amesteca usor. Se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt si se omogenizeaza cu miscari de...
Speli gaina, o pui la fiert in apa si o lasi sa dea un clocot. Arunci apa, speli din nou gaina si o pui din nou in apa. Cand este aproape fiarta, scoti gaina intr-un castron, o bucatesti si o faci pane. In supa ramasa pui la fiert morcovii, ceapa si cartofii taiati cubulete. Cand sunt fierte...
Branzeturile se rad pe razatoarea mica si se amesteca cu tubul de branza topita. Se pot pune si verdeturi daca va plac.
Se ia foietajul si se taie patratele. Se umple fiecare patrat cu branza si se impatureste ca o pernuta :d Se cresteaza fiecare in parte si se pune in tava. Se ung cu ou si se...
Felia de paine se taie in doua. Se pun feliile de gusa si cascaval pe fiecare felie de paine. Se dau la microunde 2 minute. In acest timp cascavalul se va topi. Se serveste imediat. Merge foarte bine cu iaurt :D
pt foi: bati albusul spuma cu zaharul.
freci galbenusurile, apoi le adaugi in spuma de albus.
pui uleiul, laptele, esenta, si faina impreuna cu praful de copt.
pt umplutura amesteci toate ingredientele..
intinzi din compozitia de aluat doua foi.
pui una intr-o tava, adaugi...
Bati cotletele cu ciocanul de snitele,dar nu prea tare pt a nu distruge fibrele.
Sarezi si piperezi carnea.
Pe mijlocul fiecarei bucati asezi o felie de cascaval subtire.
Ouale le bati cu putina sare.
Rulezi feliile de carne si le treci prin ouale batute, apoi prin pesmetul amestecat...
curati pasarea, o treci prin flacara,o freci cu malai si o golesti. O speli in mai multe ape reci, o tai bucati.
ferbi carnea numai dupa ce ai dat-o in clocot de cateva ori si ai aruncat apa.
cand carnea s-a inmuiat,pui fasolea verde curatata,taiata bucati de 2-3 cm.
lasi sa fiarba...
Bati ouale cu praful de sare, adaugi zaharul pudra, zaharul vanilat si faina. Framanti un aluat ca de taitei. Il lasi deoparte 30 minute, apoi il intinzi intr-o foaie subtire pe care o tai fasii de 2 cm latime. Le rasucesti apoi pe deget astfel incat sa obtii spirale. Le lasi 5 minute sa se usuce...
Cartofii se maruntesc cu furculita. Se pune oul, zaharul, esenta si faina si se framanta un aluat potrivit de moale, dar nelipicios.
Se pune o oala cu apa la fiert. In acest timp facem clenele.
Se fac suluri subtiri din aluat. Se taie bucatele mici. Se pun la fiert in apa clocotita cu sare....
legumele se curata se dau prin robot si se pun la calit in ulei.
se pune si carnea tocata si se lasa un pic.
se pune orezul spalat si scurs..
se caleste un pic apoi se pune apa cat sa acopere totul.
se lasa pana e gata orezul.
pofta buna
branza de vaci se da prin sita si se amesteca cu esenta de vanilie si zaharul.
se ia fiecare clatita se unge intr-o margine cu crema de ciocolata.
se ruleaza partea unsa..
apoi se unge incontinuare cu crema de branza si se ruleaza pana la capat..
se pot incerca multe...
ficateii se spala si se pun in lapte 30 minute
intre timp curatam ceapa,o tocam si o calim in ulei pana se inmoaie, taiem gusa si o punem in cratita cu ceapa, punem si sucul de rosii si o ceasca cu apa.
ficateii ii scurgem si ii clatim un pic
ii punem peste sos.
ii lasam la fiert pana...
ciolanul se pune la fiert.
cand e fiert se adauga legumele taiate cum dorim.
se lasa pana fierb legumele.
se condimenteaza cu sare, piper, se pune smantana si verdeata si se mai lasa sa traga un clocot.
se serveste fierbinte..
untul se taie bucatele si peste el se pune zaharul si zaharul vanilat.
se mixeaza pana se face o crema,se pune primul ou se mixeaza,apoi al doilea si se mixeaza , apoi al treilea si iar mixezi.
bananele se pun in blender si se pune o lg de lamaine peste ele si se fac pasta.
se pun peste...
Cartofii se fierb in coaja si se lasa la racit.
Ceapa se curata, se taie marunt si se pune la calit. Ardeiul, rosia si morcovul se curata si se taie tot marunt si se pun la calit cu ceapa. Carnatul se taie felioare subtiri si se pune langa legume. Cartofii se curata si se taie in 4. Se pun si...
Cartofii se fierb in coaja. Se lasa la racit. Se curata. Ouale se fierb tare si se taie felii, ceapa la fel se taie felii. Se pun intr-un bol cartofii, ceapa, ouale, sosul de gogosari, uleiul de masline si condmentele si se amesteca usor.
Se serveste imediat.
Ouale se bat bine cu zaharul, se pune laptele, esenta, uleiul. Se adauga faina cernuta impreuna cu cacaoa. Se amesteca bine. Se ung doua forme cu ulei si se toarna compozitia in ele. Se da la cuptor pana trece testul scobitorii. Se lasa la racit (daca rezistati pana se raceste)
Spala bine ciupercile pentru a indeparta orice urma posibila de pamant si apoi taie-le feliute.
Taie ceapa marunt, spala si taie rosia cuburi mici. Incinge uleiul de masline intr-o tigaie si prajeste ceapa,a daugand la sfarsit usturoiul intreg. Scoate catelul de usturoi cand s-a rumenit, fara...
Branza se amesteca cu ouale zaharul, esenta si faina. Foile se impart in 4. Se ia fiecare foaie de placinta, se unge cu unt topit apoi, apoi se umple cu branza. Se ruleaza. Se unge cu ou batut si se da la cuptor pana se rumeneste.
Ardeii se spala se curata si se dau prin robot sau masina de tocat. Morcovul, patrunjelul si telina se curata si se dau prin razatoarea de la robot. Frunzele de la telina si patrunjelul verde se spala si se dau tot prin robot. Se amesteca toate legumele se pune sarea si uleiul si se amesteca bine...
Ceapa se caleste in ulei pana se aureste. Se pune carnea de porc taiata si se lasa pana se rumeneste, se pun si carnatii si muschiul. Se acopera cu apa si se lasa sa fiarba. Daca mai trebuie se completeaza cu apa. Se lasa sa scada toata apa pusa.
Se serveste cu cartofi prajiti, mamaliguta,...
Pieptul de pui se taie in bucati mai mari si se bate putin. Se condimenteaza, se stropeste cu zeama de lamaie si se lasa 10 minute, apoi se pune intr-o tigaie teflonata sau daca aveti dry coker e mai bine. Nu se pune ulei deloc, se lasa sa se rumeneasca la foc mic. Tigaia trebuie sa fie mereu...
Pestele se spala si se curata de solzi si intestine. Se portioneaza, se da prin condimente si se lasa 10 minute. Se pune la prajit pana se rumeneste pe ambele parti, apoi se adauga putin vin pana se evapora si tot adaugam vinul putin cate putin pana se termina si pestele e facut bineinteles. Cand...
Pieptul de pui si ciupercile se dau prin robot. Se adauga oul, condimentele, cateii de usturoi si faina. Se fac chiftelute cu mana umezita si se prajesc in ulei incins.
Noi am servit cu pireu de cartofi si salata de telina si morcov. A fost delicios :d
Tortellini se fierb. Intre timp intr-o cratita fara ulei se pune gusa, se lasa sa se rumeneasca, se pun ciupercile si se calesc si ele, se pune o lingura de smanana si patrunjel verde si condimente dupa gust..
Intr-un bol se pun tortellini, sosul si porumb din conserva. Se amesteca si se...
Budinca se face dupa instructiunile de pe plic.
Se ia un vas yena si se pune jumatate din cantitatea de budinca, apoi un rand de clatite umplute cu gem de capsuni si rulate, apoi inca un rand de budinca. Se da la cuptor 20 minute. Se lasa la racit, apoi se da la frigider. Se serveste rece cu...
Sandvis cu oua
Amesteci branza cu ceapa, ouale fierte si tocate marunt. Adaugi zeama de lamaie si patrunjelul tocat fin. Iei feliile de paine si le ungi cu crema rezultata. E un sandvis pe cat de usor de facut pe atat de gustos :d
Hamburger
Pentru chifle se framanta aluat normal, se lasa la crescut si se coc aproximativ 30 minute. Pentru piftele se amesteca carnea si restul ingredientelor si se fac piftele de dimensiunea dorita si se prajesc in baie de ulei. Se scot pe un servetel sa absoarba excesul de ulei. Se ia o chifla se...
Sandvis omleta
Taiati ceapa marunt si caliti-o in putin ulei. Taiati ardeiul cubulete. Taiati cat mai marunt mararul. Spargeti cate 3 oua in 3 castroane diferite. In primul adaugati ceapa calita, in al doilea mararul,in al treilea ardeiul gras. Telemeaua rasa impartiti-o in cele 3 castroane. Bateti cu o...
Cotlete de porc si cartofi trasi in unt
Cotletele de porc se condimenteaza din belsug si se pun la frigider pt cel putin 1 ora. Dupa ce se marineaza se frig intr-o tigaie pe o parte si pe alta pana se rumenesc putin, apoi se pune ceapa taiata, morcovul si se calesc impreuna. Se pune o cescuta de apa si se lasa sa fiarba inabusit. Daca...
Amandine
Blatul: se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si zaharul. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul ca la maioneza, se adauga esenta de rom. Se toarna peste albusuri si se amesteca usor. Se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt si se omogenizeaza cu miscari de...
Ciorba de gaina si cartofi
Speli gaina, o pui la fiert in apa si o lasi sa dea un clocot. Arunci apa, speli din nou gaina si o pui din nou in apa. Cand este aproape fiarta, scoti gaina intr-un castron, o bucatesti si o faci pane. In supa ramasa pui la fiert morcovii, ceapa si cartofii taiati cubulete. Cand sunt fierte...
Fornetti cu branzeturi
Branzeturile se rad pe razatoarea mica si se amesteca cu tubul de branza topita. Se pot pune si verdeturi daca va plac. Se ia foietajul si se taie patratele. Se umple fiecare patrat cu branza si se impatureste ca o pernuta :d Se cresteaza fiecare in parte si se pune in tava. Se ung cu ou si se...
Sandvisuri calde
Felia de paine se taie in doua. Se pun feliile de gusa si cascaval pe fiecare felie de paine. Se dau la microunde 2 minute. In acest timp cascavalul se va topi. Se serveste imediat. Merge foarte bine cu iaurt :D
Placinta cu iaurt
pt foi: bati albusul spuma cu zaharul. freci galbenusurile, apoi le adaugi in spuma de albus. pui uleiul, laptele, esenta, si faina impreuna cu praful de copt. pt umplutura amesteci toate ingredientele.. intinzi din compozitia de aluat doua foi. pui una intr-o tava, adaugi...
Snitel vienez
Bati cotletele cu ciocanul de snitele,dar nu prea tare pt a nu distruge fibrele. Sarezi si piperezi carnea. Pe mijlocul fiecarei bucati asezi o felie de cascaval subtire. Ouale le bati cu putina sare. Rulezi feliile de carne si le treci prin ouale batute, apoi prin pesmetul amestecat...
Bors cu carne de pui si fasole verde
curati pasarea, o treci prin flacara,o freci cu malai si o golesti. O speli in mai multe ape reci, o tai bucati. ferbi carnea numai dupa ce ai dat-o in clocot de cateva ori si ai aruncat apa. cand carnea s-a inmuiat,pui fasolea verde curatata,taiata bucati de 2-3 cm. lasi sa fiarba...
Uscatele
Bati ouale cu praful de sare, adaugi zaharul pudra, zaharul vanilat si faina. Framanti un aluat ca de taitei. Il lasi deoparte 30 minute, apoi il intinzi intr-o foaie subtire pe care o tai fasii de 2 cm latime. Le rasucesti apoi pe deget astfel incat sa obtii spirale. Le lasi 5 minute sa se usuce...
Clene
Cartofii se maruntesc cu furculita. Se pune oul, zaharul, esenta si faina si se framanta un aluat potrivit de moale, dar nelipicios. Se pune o oala cu apa la fiert. In acest timp facem clenele. Se fac suluri subtiri din aluat. Se taie bucatele mici. Se pun la fiert in apa clocotita cu sare....
Orez cu legume si carne tocata
legumele se curata se dau prin robot si se pun la calit in ulei. se pune si carnea tocata si se lasa un pic. se pune orezul spalat si scurs.. se caleste un pic apoi se pune apa cat sa acopere totul. se lasa pana e gata orezul. pofta buna
Clatite night and day
branza de vaci se da prin sita si se amesteca cu esenta de vanilie si zaharul. se ia fiecare clatita se unge intr-o margine cu crema de ciocolata. se ruleaza partea unsa.. apoi se unge incontinuare cu crema de branza si se ruleaza pana la capat.. se pot incerca multe...
Ficatei in sos
ficateii se spala si se pun in lapte 30 minute intre timp curatam ceapa,o tocam si o calim in ulei pana se inmoaie, taiem gusa si o punem in cratita cu ceapa, punem si sucul de rosii si o ceasca cu apa. ficateii ii scurgem si ii clatim un pic ii punem peste sos. ii lasam la fiert pana...
Ciorba de sfecla cu ciolan afumat
ciolanul se pune la fiert. cand e fiert se adauga legumele taiate cum dorim. se lasa pana fierb legumele. se condimenteaza cu sare, piper, se pune smantana si verdeata si se mai lasa sa traga un clocot. se serveste fierbinte..
Tort - happy birthday to me :D
untul se taie bucatele si peste el se pune zaharul si zaharul vanilat. se mixeaza pana se face o crema,se pune primul ou se mixeaza,apoi al doilea si se mixeaza , apoi al treilea si iar mixezi. bananele se pun in blender si se pune o lg de lamaine peste ele si se fac pasta. se pun peste...
Cartofi taranesti ca la bunica :)
Cartofii se fierb in coaja si se lasa la racit. Ceapa se curata, se taie marunt si se pune la calit. Ardeiul, rosia si morcovul se curata si se taie tot marunt si se pun la calit cu ceapa. Carnatul se taie felioare subtiri si se pune langa legume. Cartofii se curata si se taie in 4. Se pun si...
Salata orientala
Cartofii se fierb in coaja. Se lasa la racit. Se curata. Ouale se fierb tare si se taie felii, ceapa la fel se taie felii. Se pun intr-un bol cartofii, ceapa, ouale, sosul de gogosari, uleiul de masline si condmentele si se amesteca usor. Se serveste imediat.
Chec simplu
Ouale se bat bine cu zaharul, se pune laptele, esenta, uleiul. Se adauga faina cernuta impreuna cu cacaoa. Se amesteca bine. Se ung doua forme cu ulei si se toarna compozitia in ele. Se da la cuptor pana trece testul scobitorii. Se lasa la racit (daca rezistati pana se raceste)
Tagliatelle aromate cu ciuperci
Spala bine ciupercile pentru a indeparta orice urma posibila de pamant si apoi taie-le feliute. Taie ceapa marunt, spala si taie rosia cuburi mici. Incinge uleiul de masline intr-o tigaie si prajeste ceapa,a daugand la sfarsit usturoiul intreg. Scoate catelul de usturoi cand s-a rumenit, fara...
Rulouri cu branza de vaci
Branza se amesteca cu ouale zaharul, esenta si faina. Foile se impart in 4. Se ia fiecare foaie de placinta, se unge cu unt topit apoi, apoi se umple cu branza. Se ruleaza. Se unge cu ou batut si se da la cuptor pana se rumeneste.
Zarzavat pentru iarna
Ardeii se spala se curata si se dau prin robot sau masina de tocat. Morcovul, patrunjelul si telina se curata si se dau prin razatoarea de la robot. Frunzele de la telina si patrunjelul verde se spala si se dau tot prin robot. Se amesteca toate legumele se pune sarea si uleiul si se amesteca bine...
Tochitura de porc la ceaun
Ceapa se caleste in ulei pana se aureste. Se pune carnea de porc taiata si se lasa pana se rumeneste, se pun si carnatii si muschiul. Se acopera cu apa si se lasa sa fiarba. Daca mai trebuie se completeaza cu apa. Se lasa sa scada toata apa pusa. Se serveste cu cartofi prajiti, mamaliguta,...
Ceva perfect pentru cina
Pieptul de pui se taie in bucati mai mari si se bate putin. Se condimenteaza, se stropeste cu zeama de lamaie si se lasa 10 minute, apoi se pune intr-o tigaie teflonata sau daca aveti dry coker e mai bine. Nu se pune ulei deloc, se lasa sa se rumeneasca la foc mic. Tigaia trebuie sa fie mereu...
Peste in vin cu sos de usturoi
Pestele se spala si se curata de solzi si intestine. Se portioneaza, se da prin condimente si se lasa 10 minute. Se pune la prajit pana se rumeneste pe ambele parti, apoi se adauga putin vin pana se evapora si tot adaugam vinul putin cate putin pana se termina si pestele e facut bineinteles. Cand...
Chiftelute din piept de pui cu ciuperci
Pieptul de pui si ciupercile se dau prin robot. Se adauga oul, condimentele, cateii de usturoi si faina. Se fac chiftelute cu mana umezita si se prajesc in ulei incins. Noi am servit cu pireu de cartofi si salata de telina si morcov. A fost delicios :d
Tortellini cu porumb si gusa afumata
Tortellini se fierb. Intre timp intr-o cratita fara ulei se pune gusa, se lasa sa se rumeneasca, se pun ciupercile si se calesc si ele, se pune o lingura de smanana si patrunjel verde si condimente dupa gust.. Intr-un bol se pun tortellini, sosul si porumb din conserva. Se amesteca si se...
Budinca de clatite
Budinca se face dupa instructiunile de pe plic. Se ia un vas yena si se pune jumatate din cantitatea de budinca, apoi un rand de clatite umplute cu gem de capsuni si rulate, apoi inca un rand de budinca. Se da la cuptor 20 minute. Se lasa la racit, apoi se da la frigider. Se serveste rece cu...